Morsdag og Valentines

Annonselenke

Vi ser på tre viner som passer fint på morsdag og Valentines, som nærmer seg med stormskritt!

Vi begynner med boblene:

Les Grandes Caves Saint Roch, Blanc Foussy er en kvalitetsorientert og prisbelønt produsent som holder til i hjertet av Loire-dalen mellom Tours og Amboise.
De spesialiserer seg på musserende viner laget på tradisjonell metode: Cremant de Loire og musserende fra Vouvray og Touraine.

Blanc Foussy Crémant de Loire Rosé 2020 er produsert på Pinot Noir 30%, Cabernet Franc 60% og Grolleau 10% og den har ligget 2 år på bunnfall før den er flasket ferdig.
Vinen har en fruktig aroma av røde bær, jordbær, eple, litt hylleblomst og urter med hint av vaniljekjeks. Den er lett kompleks, rund og fin i munnen med fin mousse. sødmefullt bærpreg og fin syre, lang ettersmak. Meget hyggelig priset, godt kjøp! Anbefales som aperitiff, til lyst kjøtt som kylling og kalkun samt laks.


//Annonse: Valentines

MOVE er en vinserie utviklet i samarbeid med Vegard Harm og Morten Hegseth, kjent fra bl.a. Panelet, podcasten Harm&Hegseth og talkshowet med sammen navn. De vant i 2019 Gullrutens publikumspris. Duoen reiser Norge rundt på turné, er svært ettertraktet på eventer og sammen driver de motehuset Lyx&Mys. De har begge en sterk interesse for vin og ville derfor lage sin egen, som de selvsagt mener har blitt den absolutt helt perfekte.

Move Harm & Hegseth Rosato er produsert på Barbera 40% og Nebbiolo 60%. Den er fruktig og fin på smak, røde bær og frukter, sitrus, urter og florale hint. Den er ung og fruktig, saftig med god syre, lett bitterhet i en tørr utgang. En matvennlig og flott vin, fin struktur.


//Annonse: Morsdag

Ch. de Corcelles Rosé d’une Nuit er en rosèvin produsert på 100% Gamay.

Fersk og fruktig vin, røde og mørke bær og frukter, sitrus, hvit steinfrukt, urter og krydder. Den er rund og fruktig, ung, tørr  med fin syre og lang ettersmak. Super til lettere mat som salater og vegetarretter.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..