Kjellernotater Februar 2023

Vi ser på hva Vinhøna har smakt fra kjelleren i Februar!

Chocolate Block 2016: Lett kompleks på smak, mørke bær, skogsbær, mokka, vanilje og fat. Den er silkemyk og rund på smak, fin syre, gode tanniner i en lang og tørr utgang med sjokolade og kaffe. En fint utviklet og drikkevennlig vin, tåler flere år i kjelleren men drikkes godt nå.
Fam Marrone Favorita Langhe 2018: Fruktig og aromatisk nese, epler, gule frukter, blomster og mineraler. Den er konsentrert og smakfull, fint utviklet med moden hvit steinfrukt, fin fedme, lang og rund utgang. Lett sødmefull men fin kosevin.
Fam. Marrone Dolcetto d’Alba 2018: Røde og mørke bær på nesen, lett utviklet, skogsbær, urter og et lett krydderpreg. Den er syrefrisk og strukturert, konsentrert, smakfull. Kunne ligget lenger men er fin nå, strukturert og fin Dolcetto.
Dom. Pierre de Prèhy Petit Chablis 2018: Mineralsk og konsentrert nese, lett preg av røyk, eple og sitrus. På smak er den rund og smakfull, fin syre, tørr og lang utgang. En fin allrounder, drikkeklar.
Gustave Lorentz Riesling Rèserve 2017: Frisk og utviklet nese, eple, sitrus, petro og mineraler. Den er konsentrert og smakfull, fint utviklet og kompleks, god balanse og syre, lang utgang. En vin som har utviklet seg meget bra i kjelleren, mye vin for småpene 155 kroner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..