2HA

2HA er et 2x2ha stort vinhus i Ungarn, en liten bit av Italia i Badacsony… Jeg har smakt to av vinene deres!

Det er Török Csabi som står bak dette vinhuset og han har vinmarker på den sørlige delen av den gamle vulkanen som ligger her (St. George fjellet) som ligger nord for Balatonsjøen. Fokuset er noe uventet på rødvin, og vinmarkene er økologisk! Han velger å fatlagre alle vinene sine, og druene han bruker er Welschriesling, Sangiovese, Pinot Gris, Shiraz, Cabernet Franc og Merlot. Det er minimal intervensjon og vinene er ufiltrert, uklarte og flaskingen gjøres etter månekalender.

Per nå ser sammensetningen av vinmark slik ut:
1.2ha Welschriesling, 30 år gamle vinstokker
0.5ha Pinot Gris, 30 år gamle vinstokker
0.4ha Cabernet Franc, plantet i 2005
0.4ha Sangiovese Grosso, plantet i 2005
0.5ha  Shiraz, plantet i 2008
0.5ha  Merlot, plantet i 2008
Courage 2017 er produsert på Cabernet, Merlot, Petit Verdot og «Csókaszőlő», druene er vinifisert for seg selv og har fått 13-16 måneder på 225l fat. 13.5% alkohol. Mørke bær, skogsbær, urter, litt skogbunn og fat på nesen. Fruktig med fin syre, rund, integrert fatpreg i en lan utgang. Godt balansert og fin vin.
Tabunello 2018 er basert på Sangiovese. 12.5% alkohol. Røde og mørke bær på nesen, krydder og urter. På smak er den frisk og fruktig, god syre, lang og tørr ettersmak. Godt balansert og god Sangiovese!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..