Tre fine i mars!

Annonselenke

Vi ser på disse fine produktene i mars:

Vi begynner med en fransk oransjevin!

Olivier Pithon kommer opprinnelig fra Loiredalen hvor han vokste opp blandt vinrankene til sin bestefar og siden sin far. Også hans storebror skapte seg etterhvert et navn som vinprodusent her. Selv reiste Olivier til Bordeaux hvor han studerte og jobbet med vinproduksjon i flere år frem til han skaffet seg sin første vinmark i 2001. Men i stedet for å peke nesen hjemover slo han seg ned langt fra sitt barndomshjem, nesten på grensen til Spania, i Calce i Roussllion.

Så langt sør i Frankrike er klimaet et helt annet enn i Loire, det er varmt og gradestokken kan godt bevege seg opp mot 35 grader i sommermånedene. Men heldigvis gir Tramontanevinden en kjølende effekt og beskytter druene fra heten. Det er allikevel imponerende at det kan produseres viner med en så utpreget syre og eleganse som det Olivier gjør i en så varm region. Kjølende vind er ikke nok, her må det godt håndarbeid og god forståelse for råvare og produkt også til.

Naturen i fokus

Hos Olivier Pithon jobber man etter en filosofi om minst mulig innblanding både i vinmark og kjeller. Vingården har vært drevet økologisk helt fra starten av og i 2010 ble det lagt om til biodynamisk (sertifisert Biodyvin). Respekt for naturen og dens mangfold står alltid i fokus.

Olivier Pithon Mac 2 2021 er produsert på Garnacha Blanca 50%, Macabeo 50% som har fått 3 uker med skallmaserasjon. Vinen har en aromatisk og innbydende nese med moden sitrus, florale toner, eple, skallpreg og krydder. På smak er den fruktig og tørr, smakfull, lang og balansert ettersmak. En flott oransjevin, fersk og smakfull.

Baldauf Ramsthal Silvaner Muschelkalk Trocken 2021 er en tysk nyhet på Vinmonopolet, og den som følger nøye med vet at jeg er svak for Silvaner… Den har en innbydende nese med hvit steinfrukt, epler, sitrus, florale og mineralske toner. På smak er den fruktig og rund, rik på smak, god syre,  fyldig og lett kompleks. En utrolig flott Silvaner til en god pris!

Chimay Trappist Grande Reserve Barrel Fermented 2022 er også en nyhet på polet, dette er et klosterøl på 10.5% alkohol, ettergjæret på fat og flaske. Det har en kompleks og innbydende nese med mørk malt, kaffe, mokka, mørk sjokolade, tørket frukt, fat, karamell og vanilje. På smak er det fyldig med godt skum, rund og og godt balansert, komplekse smaker som sitter godt og lenge i en deilig ettersmak. Et nydelig øl, meget vellykket og godt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..