Spanske nyheter og godsaker.

Annonselenke

 

I dag ser vi på noen spanske nyheter og andre godsaker!

Vallegarcía Petit Hipperia 2020 kommer fra La Mancha og er produsert på Cabernet Franc 30%, Cabernet Sauvignon 15%, Merlot 40% og Petit Verdot 15%. 15% alkohol. Den har en ung og fruktig nese, skogsbær, blåbær, urter, røde frukter og hint av fat. Den er ung og fruktig også på smak, fin syre, tørr struktur ut i en lang, varm og krydret ettersmak. Holder alkoholen relativt greit, smakfull og konsentrert.

Valderiz Sitio de Valdehermoso 2020 er ikke ny, men absolutt en vin å få med seg. Den kommer fra Castilla y Leòn i Ribera del Duero og er en ren Tempranillo på 14% alkohol. Den har en nese med mørke bær, skogsbær, blåbær, rød frukt, urter, busker og animalske hint. Den er syrefrisk og tørr på smak med en lett frukt, lang ettersmak med et fint fatpreg. En god allrounder til en god pris, flott til kjøtt og tåler noen år i kjelleren!


Valderiz 2019 kommer fra samme vinhus som over, den er produsert på 95% Tempranillo og 5% Albillo Real. 15% alkohol. Innbydende nese med mørk og moden frukt, mørke bær, kirsebær, urter, krydder, lakris og hint av fat. På smak er den konsentrert med en god syre og fylde, tørr og lang utgang som sitter godt. En deilig Ribera som tåler noen år i kjelleren, men drikkes også godt nå.
Arzuaga Navarro Crianza 2019 kommer fra samme region som vinen over, men fra et annet vinhus. 94% Tempranillo, 6% Cabernet Sauvignon, 14.5% alkohol. Innbydende og typeriktig aroma, mørke bær, kirsebær, skogsbær, krydder og fat. Den er smakfull og konsentrert, fin fylde og syre, tørr og lang ettersmak. En smakfull og god vin, flott til gode kjøttretter nå men tåler også noen år i kjelleren.
La Planta 2020 er også en Ribera, ren Tempranillo, 14% alkohol. Mørke bær, jordbær, krydder, urter, busker, fat og vanilje. Den er fruktig på smak, rund, fin fylde, god syre og en utgang som sitter godt og tørt. Meget godt kjøp! En fin billigvin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..