Berne Inspiration Rosé 2022

Annonselenke

Vi ser på Berne Inspiration Rosé 2022, og hva som har skjedd siden 2021!

Her ser du nemlig 2021, og 2022! Det første man legger merke til er at skrukorken er tilbake!

Om vinhuset
I nesten 2.600 år har man dyrket vin i Provence. Regionen har først og fremst blitt kjent for sine høykvalitative roséviner. Vinproduksjon har vært en selvfølge hos Château de Berne siden 1750, men eiendommen er mye eldre enn dette. Château de Berne ble grunnlagt så tidlig som på tusentallet av Bernard de Clairvaux, arkitekten bak tempelridderordenen og en av samtidens mektigste personer. Hans symboler er fremdeles å finne i Château de Bernes våpenskjold. I dag har eiendommen ca. 143 solrike hektar for vindyrking. Ekspertise og disiplin er avgjørende for at vinhuset skal kunne hente ut det beste fra områdets druer. Prosessen foregår i et ultramoderne anlegg der vinene er under kontinuerlig kontroll, alt for å produsere den beste kvaliteten. Terroir er viktig, og man er opptatt av å fremheve det opprinnelsestypiske fra naturen.


Respekten for jorden blir også vist gjennom at Château de Berne er sertifisert som bærekraftig med Ecolabel EU. Château de Berne er en velbesøkt vingård med et tilhørende femstjerners hotell, spa-anlegg og noen hyggelige restauranter – fra en bistro der man kan kjøpe bagetter og piknikkurver til en gastronomisk topprestaurant. Området kjennetegnes av ro og fredsomhet. I høysesongen arrangeres det jazzkonserter i parken, og som besøkende kan man også leie sykler og besøke vingårder i området.

Når man ser bak på den nye flasken ser man også at de nå er sertifisert økologisk! Dette fra årgang 2022 altså.

Begge vinene er friske og fruktige på nesen, florale hint, røde bær og frukter, hvit steinfrukt og urter. De er fruktige også på smak, syrefriske, følger nesen med en tørr og lett krydret ettersmak. Her vil nok de store forskjellene vise seg mer ved lagring, det er klart at 2021 er allerede et hint mer utviklet enn 2022, og dette skillet kommer bare til å bli større. Flott og fruktig vin er det, flott Provencekjøp!


Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..