Ruffino Rosatello

Vin og livet, like uatskillelig som solen og varmen den bringer. Gabriele Tacconi, vinmaker i Ruffino. Ordet Ruffino så jeg igjen mange steder da jeg var i Firenze og det er nettopp dette området vinhuset er fra. To toskanske søskenbarn, Ilario og Leopoldo Ruffino, bestemte seg i 1877 for å starte et vinhus i Pontassieve utenfor Firenze.

IMG_0727

Chiantien til Ruffino vant gull i Milano i 1881, medalje i Nice i 1884 og gull igjen i Antwerpen i 1885, da var mye gjort i forhold til ryktet både i Italia og internasjonalt. I 1890 kom hertugen av Aosta på inspeksjon hos Ruffino som han hadde hørt så mye om, han ble så imponert at han gjorde Ruffino til den offisielle leverandøren av vin til den italienske kongefamilien, i takknemmelighet lagde Ruffino en linje med viner kalt Riserva Ducale etter Duke of Aosta i 1927.

IMG_0731

Etter andre verdenskrig investerte Ruffino i sin første eiendom i Chianti classico området, Villa di Montemasso, og ble ett av de første store vinhusene til å etablere seg her. Ruffino Chianti har blitt en global ambassadør for toskanske viner, med rykte for gjennomgående kvalitet i vinene sine, år etter år.

IMG_0733

Rosatello er produsert på 100% sangiovese, den så lite som 65,- nå som den er nedsatt i pris og dessverre utsolgt til neste årgang kommer.

Den har en aroma av sommer, lett og frisk duft av røde bær, hint av blomster og urter. Litt anonym i smaken, jeg føler den kunne gjort mer ut av seg. Det er likevel en helt grei rosèvin med medium fylde og en delvis fast avslutning, passer godt til måltider hvor maten er hovedpersoner eller bare til litt jordbær på terrassen.

IMG_0734

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..