Guigal Côte du Rhône Rosé 2012

Denne har jeg dratt frem fra vinkjelleren, hvordan rosèvinen har havnet sammen med lagringsvinen anes ikke (rosèvin lages i hovedsak konsumklar og ikke egnet til lagring), men Guigal Côte du Rhône Rosé 2012/14 gjorde seg faktisk godt etter et år i kjelleren.

Domaine Guigal ble grunnlagt i 1946 av Etienne Guigal i Ampuis, en liten landsby i Rhône og fødestedet til Côte-Rôtie betegnelsen. De har siden utvidet stort og eier blant annet slottet i Ampuis, de kjøpte denne historiske bygningen i 1995 og den har historie helt tilbake til romerske tider!

Vinen er produsert på 60% Grenache, 30% Cinsault og 10% Syrah og har i tidligere årganger vunnet flere internasjonale priser. Jeg blir alltid glad når jeg ser syrah innblandet, ikke at jeg favoriserer druer….

Vinen har en aroma av røde bær, jordbær og bringebær, litt sitrus og urter. Den er fyldig, rund og velbalansert, smak av røde bær med et lite snerp av sitrus og urter i avslutningen.

Kjøp hvis: du vil smake en rosèvin med god kvalitet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..