Ravenswood Teldeschi Zinfandel 2012

Jeg må bare si det med en gang; dette er den beste zinfandel-vinen jeg har smakt… Jetlagged og sliten som jeg var da jeg dro med meg et par vinflasker på Gardermoen i mars så kjøpte jeg bare en, generaltabbe! Ravenswood Teldeschi Zinfandel 2012 er desverre utsolgt på vinmonopolet, men skal du innom TaxFree så bør du plukke opp noen flasker. Spar et par til meg til juli da..!

IMG_3696

Zinfandeldruene er fra enkeltvinmark (Teldeschi) med en spesiell historie; Lorenzo Teldeschi som hadde emigrert fra Italia til Amerika returnerte tilbake til moderlandet for å finne seg en kone, han fant seg en kvinne å dele livet med men endte opp med å verve seg i militæret og dessverre forsvinne og ble antatt død i kamp da andre verdenskrig brøt ut. Konen og landsbyen han var fra holdt etter en stund en minneseremoni for Lorenzo, et par dager etter kom han ruslende hjem, like hel. Hele familien, de fikk to sønner, returnerte etter hvert til Amerika og den ene sønnen, Franco/Frank, plantet sin egen vingård. På 70-tallet kom en ung vinmaker til gården for å spørre om han kunne kjøpe druene Frank produserte til sitt nye vinhus, Ravenswood. Det endte med en aldri så liten fyllekule på den lokalproduserte vinen og en avtale om vindruer vi alle kan være glade for i dag!

IMG_3698

Vinen har en «stor» aroma, nydelige søte røde bær, vanilje og krydder. En aroma «to die for»! Vinen sitter meget behagelig i munnen, preget av modne mørke bær, krydder og innslag av sjokolade og litt lakris. Nydelig lang ettersmak.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: