Möetfeiring!

Her om dagen skulle det feires i hjemmet, grunnen skal jeg komme tilbake til, jeg svippet meg derfor innom polet etter en champagne; Moët & Chandon Impérial Brut, som er en av de to champagnene de har i kaldskapet. (Heldigvis for voksten til vinkjelleren min har jeg et Onkel Skrue-gen som gjør at jeg heller kjøper en champagne, ofte to, i stedet for å ta av kjellerbeholdningen)

IMG_3075

Jeg har bare drukket akkurat denne champagnen uten å notere meg så mye aroma og smak (les: festlige lag og etter en del andre viner), tenkte derfor jeg skulle notere meg litt på den her.

Litt om det verdenskjente vinhuset; Möet familien er opprinnelig fra Nederland, de har dog vært virksomme i Champagne siden 1400-tallet. Champagnehuset ble grunnlagt i 1743 av Claude Möet men det ble ikke skikkelig anerkjent før på 1800-tallet under Jean-Rèmys ledelse, han ble venn med selveste Napoleon Bonaparte på militærskolen i Brienne noe som ga vinhuset stor suksess. Napoleon var ofte innom å kjøpte champagne til tross for at han var opptatt med å erobre både det ene og andre. Det var også han som ga Jean-Rèmy ordenen Lègion d`Honneur, like før han ble sendt i fengsel i Elba.

Allerede ved tusenårsskiftet 1900 solgte de imponerende nok millioner av flasker, og produksjonen har bare fortsatt å øke siden, det sier litt om utbredelsen av Möet (per dags dato esporteres 82% av vinen deres). I 1832 forandret Möet navn til  Moët & Chandon. I dag har vinhuset over 550 hektar i 44 landsbyer, men det rekker ikke langt, hele tre fjerdedeler av druene må kjøpes i tillegg!

IMG_3084

(Jeg er ikke sponset av verken bokbutikk, forlaget eller selve Richard Juhlin altså, jeg bare liker å bla opp i boken når jeg drikker champagne!)

Jeg syns vinen har en litt mangelfull aroma, jeg savner litt autolysepreg, noe jeg er glad i. Den har likevel en innbydende lukt av eple sitrus og litt gummi. Smaken er også litt skuffende, den er nok litt ung. Den er frisk, har fine bobler og preg av eple og sitrus. En helt grei champagne men jeg kommer nok til å velge en annen champagne neste gang jeg skal handle noe i 400 kronersklassen.

Jo – grunnen til å feire?

IMG_3078

Jeg har endelig fått formalisert utdanningsplanene mine! Fra høsten er jeg student hos Beverage Academy og om ett år nærmer det seg forhåpentligvis eksamen i Sommelierfaget. Spennende tider i vente og jeg gleder meg! (Også har jeg bursdag i dag da, selveste vårdagen! Hurra!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..