Gnarly Head 1924 Double Black 2014

Jeg smakte nylig en litt spennende rødvin fra USA jeg vil dele med dere, Gnarly Head 1924 Double Black 2014 fra Gnarly Head Cellars i California!

img_7597

Vinhuset ble etablert i 2005 og er et «underhus» av det familiedrevne vinhuset Delicato Family Vineyards, etablert i 1924.
Gnarly Head ble startet som et prosjekt hvor de ville lage viner av de såkalte «gnarly» vinplantene med Zinfandeldruer som stammer tilbake til starten av 1900-tallet i Lodi, California.
Gnarly lar seg liksom ikke oversette riktig til norsk, jeg ser liksom for meg en krokete gammel rot, men her er den engelske definisjonen:

gnarled.

Tucked away in the forest, and only accessible to those with local knowledge, its old contorted paperbark trees exhibited gnarly branches, trunks and burls.

 
difficult, dangerous, or challenging.
she battled through the gnarly first sequence

Uansett så produserer disse gnarly vinplantene viner som er intense på smak, fylde og farge!

img_7598

Gnarly Head 1924 Double Black er en Limited edition, den er produsert som en hyllest til familievingårdens første vinmarker som ble beplantet i 1924, i en stil som skal ligne på den som ble solgt på såkalte Speakeasies (steder de solgte alkohol ulovlig) under forbudstiden i USA.
Den er produsert på Syrah 30%, Zinfandel 40% og Merlot 30%, noe som var en vanlig blend på denne tiden.

Vinen har en meget innbydende aroma med mye mørk frukt, modne bær, nesten syltet, og kakao. Den er fyldig og aromatisk, mye modne bær, bjørnebær og vanilje, søtlig krydder og sjokolade. En velbalansert og fin vin.
Dette er den perfekte fredagsvinen, den er aldeles ypperlig alene og passer veldig godt til taco!

3 kommentarer om “Gnarly Head 1924 Double Black 2014

  1. Spennende tips. Den må prøves. Ikke akkurat en «dia-vin» med 7 g sukker per liter.
    Imponerende med 15% alkohol og så mye rest-sukker.

    Liker

  2. […] På vingårdene der druene til Gnarly Head dyrkes, har man stor fokus på miljøvennlig jordbruk. Det handler om en øko-vennlig filosofi; kretsløpkontroll, vanningssystem og miljøvennlig skadedyrbekjempelse. En Gnarly Head-vinstokk gir mindre avkastning og mindre druer enn vinstokker som beskjæres og bindes på tradisjonell måte, men gir til gjengjeld andre, bra egenskaper til druene; et meget konsentrert og intenst aromaspekter, dyp og mørk farge, stor fruktighet som karakteriserer Zinfandeldruen på sitt beste. Les mer om Gnarly Head her. […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..