To gode Zinfandel/Primitivo.

En kald lørdagskveld tidligere i vinter fant vi ut at vi hadde lyst på zinfandel; god, varmende Amerikansk zinfandel. Jeg spratt ned i kjelleren og plukket med meg disse to, en Italiensk og en Amerikansk:

Uncle Zin Salento Zinfandel Appassimento 2014: Zinfandel er jo det Amerikanske navnet for den lokale druen primitivo i Puglia så jeg måtte jo sjekke dette fenomenet med at det sto Uncle Zin på flasken når den var Italiensk; grunnen er nok at selveste Uncle Zin, Umberto Andreis, reiste til USA i 1890 og ble en meget suksessfull zinfandeldyrker.
Denne vinen er til ære for Uncle Zin.

Vinen har en aroma av mørke bær, krydder, litt syltet preg. Smaken er rik og fruktig, bløte toner av mørk frukt og krydder.
Dette er vinterens kosevin, denne er perfekt å ta frem til en kosekveld foran peisen eller en god tv-serie.

Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2014 er en vin som er produsert på 82% Zinfandel og 18% Petite Syrah. Den er lagret 3-6 måneder på amerikanske og franske eikefat samt 2 måneder på flaske før salg.

Vinen har en flott rubinrød farge, aromaen er preget av innbydende mørke bær, skogsbær, krydder, pepper, lakris og kakao. Smaken er også kompleks med nydelig bærpreg, den er rik og fyldig i munnen med godt integrert alkohol og lang og halvtørr ettersmak.
En superbehagelig og god vin alene, ypperlig til kjøtt, takler krydder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..