Tusen takk!

I slutten av januar fikk jeg en hyggelig telefon: «Du har bestått eksamenen, du er sommelier»! Ikke tidsnok til å kunne smykke meg med den fine sommeliernålen på Oslo vinfestival, men likevel.

Tusen takk til alle importører og ansatte av importører som sender meg flotte viner, som gjorde at jeg fikk en eksepsjonell karakter på blindsmakingsdelen av eksamenen min. Det har gjort at jeg har smakt et stort utvalg viner; hvite, røde, dyre, billige, boblende, fra den gamle verden, nye verden, fra kooperativ og bittesmå produsenter. Vi må ikke glemme de som sender spennende øl og brennevin også, det er noe jeg også er superinteressert i. Tusen takk.

Jeg vil også takke de fantastiske leserne jeg har, det blir bare flere og flere av dere, så hyggelig! Å nå ut til så mange tusen vininteresserte folk hver måned er utrolig moro! Still gjerne spørsmål, fra «hva kan jeg drikke til sancerre» til «kan du anbefale et vinhus å dra innom på Sicilia», å svare på spørsmål er moro og lærerikt.

Hvor går veien videre? Det vet jeg ikke, jeg vil fortsette å drive med vin og andre drikkevarer, det er helt sikkert. Kanskje det blir en tilleggsutdanning innen øl og/eller brennevin etter hvert? Vi får se.
Jeg kunne jo tenke meg en jobb hvor jeg fikk reist litt rundt i verden, jeg har litt erfaring med å smake viner som kan importeres til Norge og det er moro. Jeg elsker også å være på pressereiser.
Men så er jeg bosatt 4 timer unna Oslo, så en evt. jobb må kunne tillate en dag eller tre med hjemmekontor i tillegg til jobb i Oslo og reising innen- og utenlands, kanskje det fins en importør som trenger en det?
Ikke vet jeg.

I denne anledning vil jeg skrive et lite smaksnotat om vinen jeg fikk av min kjære som eksamensgave; Bollinger Spécial Cuvée, Brut.

Bollinger er ett de av de siste uavhengige champagnehusene, det ble grunnlagt i 1829 av Hennequin de Villermont, Paul Renaudin og Jacques Bollinger. Det drives fortsatt av Bollingerfamilien.
Selskapet produserer fire typer champagne: Special Cuvée, Grand Année, R.D. (Récemment Dégorgé) og Vieille Vignes Françaises.

Vinen er produsert på 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay og 15% Pinot Meunier, hvor over 85% av druene kommer fra Grand Cru vinmarker.

Vinen har en innbydende og kompleks aroma av modne epler, sitrus, godt preg av brødbakst, hint av vanilje og hvit steinfrukt. Den er rik på smak, noe utviklet, god konsentrasjon og god sødme/syrebalanse. Den sitter veldig godt i munnen med god frukt og en lang og tørr ettersmak. En klassisk og utrolig fin champagne som drikkes godt nå, men som også tåler noen år i kjelleren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..