Cuperly Grande Réserve Carte Verte Brut

Jeg og min mann har en liten tradisjon, når vi skal være borte fra hverandre over tid så drikker vi champagne eller annen halvdyr vin – i tilfelle flyet styrter. Det måtte også til da jeg og sønnen min dro i forveien til Thailand før påske, da falt valget på Cuperly Grande Réserve Carte Verte Brut av den enkle grunn at de hadde den på mitt lokale pol og vi hadde ikke smakt den før.

Vinhuset Cuperly ble etablert i 1845, det begynte som en forretning som handlet vin og brennevin men utviklet seg til å bli et champagnehus på starten av 1900-tallet.
Siden da har det gått fra far til sønn og far til datter i flere generasjoner, i dag kan de skilte med 10 ulike champagner.

Cuperly Grande Réserve Carte Verte Brut er organisk og druesammensetningen er som følger: 27% Chardonnay, 43% Pinot Meunier og 30% Pinot Noir. 1/3 er reservevin som er lagret på fat.

Vinen har et innbydende autolysepreg på nesen, godt preg av modne epler, sitrus, blomster og hint av mineraler. Den har fin mousse, er fint utviklet med modne epler, sitrus, litt tropisk frukt og kjeks. Sitter lenge i munnen.
God champagne det er verd å legge de ekstra kronene i!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..