Tribaut Instant Gourmand Sec

Tribaut Instant Gourmand Sec var en Champagne mitt lokale vinmonopol hadde tatt inn, og da blir det ofte til at man må teste det. Jeg er ikke så glad i søtere viner (joda, portvin, sauternes osv. er greit, men ikke til hverdags), men siden den norske jordbæra var i sesong…

Champagnen er produsert av Tribaut-Schloesser i Marne i Champagne, det er et familiedrevet vinhus som har ca 25 hektar vinmark selv, i tillegg til druene de kjøper. Det er i dag 4. generasjon som driver Champagnehuset videre, og i år kan de feire at det er hele 90 år siden det ble grunnlagt!
De produserer mange forskjellige stiler innen Champagne i tillegg til den vi ser på i dag.

Vinen er produsert på Pinot Meunier 30%, Chardonnay 30% og Pinot Noir 40%, den har 12.5% alkohol og 22 gram sukker per liter.

Aromaen er fersk og fruktig, med det klassiske brødbakstpreget man forventer. Fine toner av modne epler, pære, litt sitrus og honning. Den har god fylde, sødmefull frukt, sitter godt og lenge i munnen.

Passer helt ypperlig til norske jordbær og andre fruktdesserter, men også litt spicy mat som sushi og thai.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..