Tsarine.

Tsarine Premium Brut og Tsarine Rosé Brut ble kraftig satt ned i pris i 2018, fra rundt 5-600 kr til ca. halvparten. Nå har den riktig nok gått litt opp igjen, men er fortsatt et greit kjøp!

Litt glorete innpakning var det på vinene da jeg kjøpte de, men det er bare moro. Det er innholdet som teller. Vinhuset har sitt utspring i Maison Chanoine, Champagneregionens nest eldste vinhus grunnlagt i 1730. De ble både rike og berømte da de begynte å selge Champagne til Russland da de «oppdaget» disse bobene, Tsarine vinene er derfor en hyllest til nettopp Russland, både på design og navn.

Brut inneholder 34% Chardonnay, 33% Pinot Meunier og 33% Pinot Noir. Den har en tydelig aroma av eple og sitrus, hint av kalk og autolyse. Den er frisk og fruktig på smak, god fylde og syre, balansert og fin. Den er nok ikke verd sin tidligere pris, men den er godt drikkevennlig og kommer den under 400 kr igjen er den et godt kjøp.

Rosè har overraskende nok samme druesammensetning som Brut (dog 2 gram sukker mer). Den har et fint og delikat preg av røde bær, litt florale toner, hint av urter og brødbakst. Den er fruktig med god sødme, grei syre og mousse, noe enkel avslutning. En litt simpel vin, hvert fall ikke verd over 300 kr. Litt overrasket over at denne er tatt inn på ny.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..