Federico Paternina Banda Azul Brut Vintage

En ørliten post om en Cava jeg ble imponert over da jeg smakte den for en tid siden, den smakte mer enn 120 kr for å si det sånn! Jeg kjøpte et par Federico Paternina Banda Azul Brut Vintage etter tips fra en kollega, nå har jeg bestilt flere…

Vinprodusenten (Marques de Concordia) holder egentlig til i Rioja, men har lagt en liten gren ut til Penedès for å produsere Cava i tillegg. De har også en rosè, den har jeg ikke smakt.
Jeg vil også nevne at vinen koster over 200 kr før den ble satt ned i mai 2019, men om prisen skal være den den er nå eller om den kommer til å forandre seg vet jeg ikke. I skrivende stund koster den hvert fall 99,90 og må betegnes som et meget godt kjøp.

Vinen er produsert på Xarel·lo 40%, Parellada 30% og Macabeo 30%, årgang 2017, og har 10.5 gram sukker p/l og 11.5% alkohol.

Vinen har en innbydende nese med preg av epler, brød, lett utviklet, sitrus og florale hint. Den er fruktig og har god syre, lett autolyse preg, sitter godt og lenge. Godt balansert Cava. En sånn skal jeg ha stående til hverdags og fest, passer både alene og til tapas, lyst kjøtt og sjømat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..