Pedregosa Reserva Clos De Blancs Brut Nature 2015

Pedregosa Reserva Clos De Blancs Brut Nature 2015 dukket opp på mitt lokale vinmonopol, og den måtte jeg selvfølgelig smake.

Castelo de Pedregosa ble grunnlagt i 1993 av Bartolomé Pedregosa og María del Carmen Castelo. Produsenten holder til i Sant Sadurní d’Anoia, i hjertet av appellasjonen for cava, og her har familien Pedregosa Castelo totalt 26 hektar vinmarker. Familien begynte med økologisk vindyrking i 1997, så ingen kjemisk gjødsel eller sprøytemidler brukes.
På gården hvor familien også bor, er det stort mangfold av dyreliv som bidrar til et naturlig og balansert jordbruk. I dag er det de to sønnene i huset som driver vineriet. Ruben Pedregosa Castelo er vinmaker.

Druesammensetningen er som følger: Parellada 19%, Xarel·lo 46%, Macabeo 35% og vinen har vært lagret 22 måneder på bunnfall.

Vinen har en kompleks aroma med grønne epler, sitrus, brødbakst, hint av blomster. Vinen har veldig god syre, meget matvennlig, dessverre ikke like kompleks på smak som på nese, men uansett en god vin til under 150 kr. En helt grei cava, jeg hadde nok forventet litt mer mtp årgang og alder, men det er mulig det var forventningen mine som var «problemet»..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..