Seghesio Sonoma Zinfandel 2017

Seghesio Sonoma Zinfandel 2017 kom nylig i ny årgang, en flott vin til kraftige godsaker som spareribs og hamburger.

Om produsenten.
Seghesio Family Vineyards ble grunnlagt i 1895, altså før både forbudstiden, den store depresjonen på 30-tallet og to verdenskriger og det skal en sterk ryggrad til for å komme styrket ut av det. Fem generasjoner har produsert vin på gården i Sonoma County i over 120 år og det hele begynte selvfølgelig med en Italiensk immigrant. Edoardo Seghesio, originalt fra Piemonte, dro til USA for å finne lykken som så mange andre. Det tok ikke lang tid før han fant lykken i kjærlighet og giftet seg i 1893.
De kjøpte seg en gård og plantet sin første zinfandelplante i 1895 i Alexander Valley, Sonoma County, og hadde travle år med vinmaking og fem barn. I 1910 kjøpte de et område rundt en togstasjon ved navn Chianti station, her plantet de chiantidruene sangiovese, canaiolo nero, trebbiano og malvasia. Dette er til dags dato den eldste beplantingen av sangiovese i USA.
Han og konen Angela klarte å holde vinmarkene i live gjennom forbudstiden (1920-1933), som en av hundre vingårder og i desember i 1933 åpnet de igjen dørene.
I tiden etter Edoardos død i 1934 er det Angela og sønnene Arthur, Frank og Eugene som jobber hardt for vingårdens fremdrift, å ha en togbane gjennom vinmarkene viser seg effektivt for å shippe vin. På 40 og 50 tallet utvider de produksjonen og kjøper enda en eiendom, familien slår seg stort opp på bulkvinproduksjon. I 1958 dør Angela og en matriark er borte selv om vingården lever videre.
I 1983 produserer de sin egen flaske, det er fjerde generasjon Ted som står for utviklingen. I løpet av 80 og 90-tallet legger de om vinmarkene og produksjonen i forhold til «kvalitet over kvantitet», det har de stor suksess med.
Alle familiemedlemmer er med, fra unge til eldre og perifere slektninger.
Det er i dag 5. generasjon som driver Seghesio Family Vineyards, sammen med resten av slekta, og familienavnet har blitt synonymt med kvalitet.

Om vinen.
Vinen er produsert på Zinfandel 90% og Petite Syrah 10%, 10 måneders fatlagring (75% amerikanske eikefat, 25% franske eikefat), 12 måneders flaskemodning, 15% alkohol.

Vinen er fruktig og intens på nesen, modne mørke bær, lett preg av jordsmonn, krydder og fat. Den er konsentrert og fyldig på smak, godt balansert med fin sødme og syre, bløte tanniner, varm og fast ettersmak. Godt integrert alkohol.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..