Le G de Château Guiraud 2018

Chateau Guiraud har en del dyre viner på vinmonopolet i form av det jeg vil kalle flytende gull a.k.a. Sauternes. Men de har også en hvitvin jeg liker godt som er meget sympatisk priset: Le G de Château Guiraud 2018, og den er ute i ny årgang!

I 1766 kjøpte Pierre Guiraud eiendommen ved navn » Noble House of Bayle «, sønnen hans Louis, som tok over etter hvert, gjorde Chateau Guiraud kjent for sin kvalitetsvin etter en nedgangstid på 1790-tallet.
Etter dette steg kvaliteten mer og mer i tak med hardt arbeid og dedikasjon og i 1855 ble eiendommen Premier Grand Cru de Sauternes.
I 2006 kjøpte industrimannen Robert Peugeot vinhuset sammen med vinmakerne Olivier Bernard fra Domaine de Chevalier, Stephan Von Neipperg fra Château Canon La Gaffelière og Xavier Planty som var vinhusets direktør.

Chateau Guiraud produserer alt etter biodynamisk metode, det vil si at i stedet for kunstgjødsel og unaturlige midler for å drepe uønskede insekter og skadedyr så har de et såkalt insekthotell med 650 lokale insektarter for å holde miljøet blant vinrankene i sjakk.

Før ble Le G produsert på 70% Sauvignon Blanc og 30% Semillon, nå har de gjort om druesammensetningen til 50/50 og den ligger på eik i ca. 9 måneder før salg. En liten funfact er at den faktisk gjærer på sauternesfat.

Vinen har en frisk og fersk aroma av sitrus, epler, fint floralt preg og hint av tropisk frukt og noe fat i bakgrunnen. Den er fyldig og frisk i munnen, kompleks og fin frukt, god syre. Lang og deilig ettersmak som duver lenge i munnen.

Nytes både alene og til lyst kjøtt, ost, skalldyr og asiatisk mat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..