Boschendal Chardonnay Pinot Noir Brut

Boschendal Chardonnay Pinot Noir Brut kom på vinmonopolet i mai, og jeg må si jeg ble ganske imponert…

Om produsenten.
Boschendal ble grunnlagt i 1685 i Western Cape i Sør-Afrika, ca. en times kjøring fra Cape Town. Navnet Bos-en-dal kommer av skog og dal, noe som kjennetegner landskapet i dalen på 1800 hektar. Vinhuset har ikke vært suksessfullt siden 1600-tallet, så sent som for fem år siden lå Boschendal med knekt rygg og færre enn 50 ansatte.
Men de siste årene har derimot vært meget suksessfulle, etter store investeringer og dedikert arbeid har Boschendal vært igjennom en snuoperasjon. I dag har vinhuset over 550 ansatte og kan ses på som en ekte fugl føniks.
De satser på vin, vinturisme og ikke minst naturen rundt seg. De har blant annet plantet 600 000 nye frukttrær i dalen, og personlig kunne jeg gjerne tenke meg å ta turen til denne fruktige dalen de har gjort om til en oase.

Om vinen.
Det er tre vinmakere som jobber sammen om vinene hos Boschendal og de er stolte av denne musserende vinen produsert på den tradisjonelle metoden (eller champagnemetoden / MCC Mèthode Cap Classique). Den er produsert på Chardonnay 56% og Pinot Noir 44%, har 12.5% alkohol og 9 gram restsukker per liter.

Vinen har en fin og fruktig nese med epler, hvit steinfrukt, hint av urter og mineraler. Den har lett fruktighet, god syre, lett struktur og en utgang med en fin bitterhet som gjør den matvennlig. Godt kjøp. God til sjømat, tapas og aperitiff.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..