Masi Costasera Amarone Classico 2012

Jeg var innom på mitt lokale vinmonopol å leverte en flaske med kork (genial ordning), og orket ikke å bestille opp igjen den originale vinen. Valget falt derfor på Masi Costasera Amarone Classico 2012 som sto å fristet i butikken. (Nåværende årgang på polet er 2015)

De fleste nordmenn kjenner vel til det velkjente vinhuset Masi, de har vært mye i Norge og er godt representert her. Jeg har møtt Raffaele Boscaini, sønnen til eier Sandro, ved flere anledninger, blant da de lanserte et jubileumssamarbeid med norske Snøhetta!
Masi er også en av kvalitetsprodusentene i Amaronefamiliene, en forening for de beste amaroneprodusentene i Veneto.

Dette er den klassiske amaronen til Masi, en vin som drikkes godt nå men som også kan lagres i mange år. Vinen er produsert på Rondinella 25%, Molinara 5% og Corvina 70%, den har ligget 2 år på fat (80% i slovanske liggere 40-80 hl, 20% i trad. slovanske fat og Allier). 15% alkohol og 7 gram sukker.

Vinen har en intens og aromatisk nese, den er preget av moden frukt, mørke bær, tørket frukt, hint av fat. I munnen er den fyldig, smaksrik, godt krydret, fin syre og en lang ettersmak. En flott utgave av denne vinen. Absolutt noe å kjøpe inn flere av å putte i kjelleren. Man trenger noen slike nå som det blir flere og flere kjølige kvelder fremover, nytes til en film, med til nød noe parmesan eller mørk sjokolade til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..