Nyheter: En liten titt på 2020-årgangen til 10 tyske vinhus.

Annonselenke

I forbindelse med SUS (Spargel und Silvaner) hadde Tysk vin klart å få tak i 10 tyske viner fra 2020-årgangen som ble utdelt en del skribenter, jeg deler selvfølgelig mitt inntrykk med dere! Jeg fikk også en deilig hvit asparges og hollandaisesaus tilsendt, sammen med de 11 små smaksprøvene.
Vi begynner i Rheingau (alle bildene er mine da jeg har reist en del i Tyskland de siste årene, bildet under er fra august 2020):

Rheingau:
Weingut Trenz Johannisberger Lagen Riesling:
Frisk og fruktig, epler, sitrus, florale toner og hvit steinfrukt. Frisk og fruktig også på smak, pen sødme og god syre, godt balansert. En fersk og fin Riesling, godt sødme/syrebalansert, godt potensiale.

Weingut Johannishof Johannisberg Auf der Høll Riesling: Kompleks og innbydende nese, hvit steinfrukt, epler, mineraler, elegant. Den er konsentrert på smak, fin frukt og god syre, sitter godt og lenge. En smakfull og konsentrert vin, meget godt potensiale.

Mosel:
Weingut Würtzberg Riesling: Konsentrert nese med epler, sitrus, mineraler, florale toner. Den er fruktig og rund på smak, god syre, sitter godt. En fruktig vin med en deilig struktur ut i en ganske lang utgang.

Weingut Würtzberg er et vinhus jeg besøkte i 2018, og jeg må si at jeg er overrasket over at ingen norske importører har plukket de opp enda, jeg smakte alle de nyeste vinene deres det året og ble hvert fall mektig imponert.

Vereinigte Hospitien Trierer «vom roten Fels» Riesling VDP.Ortswein: Lett aroma med epler, sitrus og mineraler. Saftig og fin med god syre, sitter godt og tørt. En frisk og lett vin.

Vereinigte Hospitien besøkte jeg også i 2018, og har selvfølgelig drukket vin i kjelleren deres, som er den eldste vinkjelleren i Tyskland! Kombiner gjerne en tur dit med den flotte byen Trier, vinhuset ligger midt i den interessante byen, her er det masse å se og oppleve!

Nahe (2018, bilde over):
Weingut Sinss Riesling (fatprøve): Hvit steinfrukt, epler, florale toner og sitrus. Den er smakfull med god syre, lett grønt preg, sitter godt og tørt. En syrefrisk og fin vin.

Weingut Korrell Riesling: Fruktig nese med epler, sitrus, floral, hvit steinfrukt. Rund og fruktig på smak, god syre, sitter godt og tørt i en mineralsk utgang.

Pfalz (Neustadt februar 2020 på bildet over):
Weingut Weinbiet Riesling: Innbydende nese med modne epler, sitrus, fersken og florale toner. Den er rund og fruktig på smak, godt syrebalansert, lett krydderpreg, tørr og god utgang.

Weingut Wilhemshof Siebeldingen Im Sonnenschein Riesling: Fruktig nese med epler, hvit steinfrukt, florale toner, Den er konsentrert og smakfull med god syre, tørr og lang utgang. En deilig vin med godt potensiale.

Rheinhessen (bilde over, 2019):
Dautermann Riesling: Kompleks og innbydende, eple, sitrus, urter og mineraler. Den er fruktig på smak med god syre, sitter godt og tørt med mineralske toner. En klassisk og fin vin.

Weingut Lisa Bunn Orbel Riesling (fatprøve): Kompleks, modne epler, pære, sitrus, og et lett fatpreg. God fylde og frukt, fin syre, sitter godt og tørt. En utrolig elegant og flott vin, denne kunne jeg tenke meg å smake igjen etter den har fått litt tid på flaske.

2020-årgangen generelt: Fruktig, god syre, fin modning på friske druer, lett struktur. Meget god kvalitet og god balanse for Riesling.

Denne retten fikk jeg servert hos Weingut Acham Magin i 2019, mer klassisk får du ikke hvit asparges!

Vi fikk denne Silvaneren fra Franken å smake til hvit asparges: Anna-Lena Silvaner Trocken 2019: Meget innbydende nese, fruktig, modne epler, sitrus, mineraler. Den er rund og smakfull, deilig frukt, lang og mineralsk utgang. En utrolig artig og mineralsk Silvaner, godt kjøp!Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..