Risotto og Savignon Blanc!

Annonselenke

Det er så hyggelig å motta overraskelsespakker! Spesielt i koronatiden har det vært stor stas å motta en liten oppmerksomhet, dette i forbindelse med at en av Norges mest populære hvitvin ble økologisk!

Etter mange år med stor suksess i både Frankrike, Norge og mer enn 80 andre land, er Les Fumées Blanches anerkjent som en unik versjon av Sauvignon Blanc. Når vinen nå i tillegg er blitt sertifisert økologisk, representerer det en ny milepæl i kvalitetsutviklingen.

Domaine Les Fumées Blanches har gjennom flere år dyrket vinmarkene etter økologiske prinsipper. Dette møysommelige arbeidet tar sikte på å stimulere de mikrobiologiske prosessene i jorden for å få fram den unike karakteren til hver enkelt parsell, og har også vist hvor enestående Gascognes kalksteinsterroir er. Sauvignon Blanc er en druetype som krever et høyt nivå av nitrogen for å bli vellykket, og ved å så belgfrukter, f.eks. hestebønner, om høsten tilføres nitrogen på en naturlig måte. Beplantningen mellom radene av vinstokker har også en annen viktig funksjon – å beskytte mot erosjon. Bønnenes rotsystem gir mer luft og liv i jordsmonnet, og om våren vil plantene binde nitrogen fra luften til røttene. Etter pløying mellom radene i april/mai blir dette akkumulerte nitrogenet frigjort og tilgjengelig for vinstokkene som er i full vekst i perioden.

Årgang 2020 var svært krevende for dem som jobbet i vinmarkene, men vil gi mye glede for alle som får oppleve den i glasset. En mild og tørr vinter førte til veldig tidlig knoppskyting og dermed økt sårbarhet for frosten som kom i slutten av mars. Vekstperioden fra april til juni var preget av varmt og fuktig vær som gir større sykdomspress i vinmarkene, og dette krevde svært tett oppfølging av hver enkelt parsell. Fordi Domaine Les Fumées Blanches som økologisk produsent har sagt farvel til vanlige sprøytemidler som tar knekken på sykdom, var det nødvendig med lave og hyppige doser av organisk gjødsel for å beskytte vinrankene mellom regnbygene. Etter en lang tørkeperiode i juli, fikk de i midten av august etterlengtet regn som gjorde at druene fikk fuktigheten de trengte for å fullføre modningen. Under sol fra klar himmel begynte de å plukke sunne og modne druer den 24. august – den tidligste innhøstingen på Domaine Les Fumées Blanches noensinne.


(Jeg serverte den til kyllingfilet med asparges, erter og squash, med risotto og baconterninger, deilig!)

Den er aromatisk, frisk og fin på nesen, grønne toner med urter og sitrus. På smak er den frisk og smakfull, tørr med god syre, lett mineralsk i en utgang som sitter godt. En flott billig-Sauvignon! Den kommer også på boks om du vil ha større kvanta!

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..