Olivenolje fra min svenske venn Åsa i Italia!

Hvert år møter jeg Åsa Johansson i Toscana på Anteprime, hvor vi smaker de nyeste årgangene Chianti etc. Vi følger hverandre på sosiale media og jeg må si at jeg syns olivenoljeprosjektet hennes og mannen så utrolig interessant ut. Jeg har vært interessert i olivenolje siden den første gangen jeg besøkte en olivenoljepresse i Hellas for noen år siden, etter det har jeg besøkt både spanske og italienske møller. Og det er noe fascinerende med god olivenolje, hvis du kun har smakt First Price olivenolje har du en fantastisk verden å bli kjent med…

Prosjektet til Åsa og mannen Stefano heter La Collina Blu, og dette startet de i 2020, jeg var så heldig å få en flaske av henne da jeg møtte henne i Italia i år. Stefano bygger faktisk olivenpresser!

Dette er et ekte håndverksprodukt produsert i liten skala og av økologiske, håndplukkede olivener (leccino, moraiolo og frantoio,). Den er kaldpresset og selvfølgelig ikke tilsatt noe. Navnet er en kombinasjon av det blå lyset som kommer i skumringen rett før solnedgang i de vakre omgivelsene de bor i i Toscana, samt navnet på forstaden i Stockholm som Åsa kommer fra. Francesco Giani er mannen bak etiketten, han er kunster og en venn av familien, etiketten skal minne om de høye husene i Blue Hill i Sverige, og alle vinduene. Dette var hus som ble bygd på 60-tallet til de første innvandrerne i Sverige.
Ikke skjønner jeg hvor Åsa finner alle timene i døgnet til å både jobbe hardt som journalist, være mor og i tillegg produsere olivenolje, jeg er mektig imponert! I tillegg har de også begynt på et honningprosjekt jeg gleder meg til å høre mer om.

För mig är olivolja något som förenar mina två världar, Italien och Sverige. I Blue Hill köpte min mamma den första olivoljan som jag någonsin smakat från en liten grekisk närbutik. För en svensk familj var det exotiskt och en ny upptäckt på 1980-talet.” -Åsa i en reportasje i godaitalen.se.

Dette er en veldig velbalansert og god olivenolje, mild og litt gressaktig, hint av ruccola med en fin krydrete ettersmak.

Hvis du er interessert i å vite mer og komme i kontakt med Åsa så finner du mer informasjon her. Jeg vet at de har kapasitet til å eksportere noe mer enn de allerede gjør til Sverige.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..