Verdens Cavadag og to tilbudsviner!

Annonselenke

I dag, 12. juli, er Cava International Day, vi ser på det samt to viner jeg kjøpte på julisalget på Vinmonopolet (som jeg forøvrig angrer på at jeg ikke kjøpe flere av…).
Denne dagen er nemlig dedikert til denne deilige musserende vinen fra Spania, produsert på den tradisjonelle metoden og ofte meget gode kjøp på Vinmonopolet!

This initiative «aims to promote the consumption of Cava on a daily basis, anywhere in the world, and not just to celebrate a special occasion,» sier Patrícia Correia, Director of Communications for D.O. Cava.

Bodegas Alcardet er et vinhus etablert av en gruppe vinmakere i 1972 i Villanueva de Alcardete, Toledo. De produserer økologisk vin av hele 15 forskjellige druetyper, hvite, røde og musserende viner. De har tre viner på Vinmonopolet, alle tre Cava.

Alcardet Brut 18 (Tilbud: Før: 145,- Nå: 109,- (-36))
Den har en typeriktig nese med friske epler, sitrus, hint av autolyse og urter. Den er frisk og fruktig smak, tørr, følger nesen med godt skum, god syre og sitter godt. En klassisk og fin Cava, meget godt kjøp!

Alcardet Brut Reserva 36 (Tilbud: Før: 159,- Nå: 120,- (-39), den er dessverre utsolgt men det er inne 29 flasker på polet i Askim i skrivende stund)
Vinen har en lett kompleks nese med epler, sitrus, urter, bakst og honning. På smak er den også lett kompleks, god syre, lang utgang som sitter godt. En godt balansert og smakfull vin, denne var et godt kjøp før – fantastisk mye vin for 120 kroner nå.

Håper dere unner dere et godt glass Cava med litt godsaker til denne tirsdagen, god sommer videre!

About D.O. Cava
With more than 70% of international sales, Cava is the Spanish D.O. which exports the most wine: its 349 associated wineries are present in over 100 countries. The D.O. encompasses more than 93,900 acres of vineyards and more than 6,200 winegrowers. Cava is a quality sparkling wine that pairs perfectly with every type of food, and is made using the traditional method, with a strict commitment to origin, land, and sustainability

Hvis du er interessert i et gratis digitalt Cavamøte i dag, hvor man lærer mer om Cava og kurset Spanish Wine Scholar så finner du det her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..