Digitalsmaking: NY State of wine: Earth.

Jeg har vært på digitalsmaking med New York Wines igjen, denne gangen en tredelt serie med fokus på elementer. Episode 1 handlet om Earth, som jeg skal dele med dere nå!

Denne gangen var det disse vinekspertene som holdt en interessant samtale om de ekstreme vinene i New York:

Jamie Goodie som moderator sammen med:

Eart – jord er jo en viktig del av terroiret, og det var det vi var samlet for å snakke om!

Se episoden og smakingen på Youtube her!

Her ser vi noen kjente fjes for meg hvert fall, Jamie Goode er en kollega jeg møter på rundt om kring på vinmesser, mens Kelby og Morten er to vinmakere fra Finger Lakes jeg møtte i New York tidligere i år.

Red Newt Cellars (og Ravines, begge ved Seneca Lake) kan dere lese mer om i Vin&Brennevin 1/23, der jeg har reist litt rundt i flotte Finger Lakes og besøkt vinhus!

Dry Riesling 2018: Eple, sitrus, mineraler, elegant aroma. Den er fruktig og lett utviklet på smak, tørr og mineralsk, ganske lang utgang som sitter godt.

Cabernet Franc 2019: Bærpreget og innbydende nese med mørke og røde frukter, florale toner, lett urte- og krydderpreg, jordsmonn. Den er tørr og frisk, flott bærpreg også her, tørr og lang ettersmak som sitter godt. Flott Cab F!


Her er jeg i vinmarkene til Red Newt i august! 

Paumanok ligger på Long Island, nærmere bestemt North Fork. Det drives av Massoudfamilien som helt siden start har fokusert på kvalitetsvin. De produserer Chardonnay, Chenin Blanc, Riesling, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Cabernet
Sauvignon, Merlot og Petit Verdot på ca. 32 ha.

Chenin Blanc 2021: Sitrus, epler, florale toner på nesen. Den er sødmefull, balansert av god syre, siter godt. En unik og artig Chenin.

Cabernet Franc 2019: Mørke bær, florale toner, krydder, jordsmonn. Den er fruktig på smak, god syre, tørr og elegant ettersmak.

Ravines drives av en danske, Morten. Her er han når vi besøker han og kona på vingården deres! Kan absolutt anbefale å få med dere påskenummeret vårt som kommer i mars, Finger Lakes har mange spennende vinhus!

Ravines Dry Riesling Argetsinger Vineyard 2019: Elegant og frisk nese, florale hint, eple, sitrus, mineraler. Den er fruktig og smakfull, rund med fin syre, sitter godt og tørt. Elegant og klassisk Riesling.

Ravines dry riesling White Springs vineyard 2020: Fruktig og lett kompleks nese, eple, sitrus, mineraler. På smak er den fruktig og rik, god syre og fylde, lang og deilig ettersmak. En smakfull og flott Riesling!

2 kommentarer om “Digitalsmaking: NY State of wine: Earth.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..