Champagne Charlie T-minus 2 dager..!

Men først litt om dette flotte vinhuset… 

Charles Heidsieck ble født i 1822, 37 år etter at onkelen opprettet Champagne House Heidsieck & Co, han vokser opp i vinmarkene sammen med søstrene og en lidenskap for champagne vokser frem ettersom han vokser til på vingården.
Som 29-åring i 1851 starter han sitt eget vinhus, han velger å la eksperter på vinmarker ta vare på vinmarkene sine og velger å fokusere på selve produksjonen og lagringen av champagnen sin.
Han satser stort og kjøper 47 leirekjellere fra det 11-århundret, dette skulle vise seg å være et smart trekk.
I 1952 drar han til Amerika, et land hvor majoriteten ikke har hørt om champagne, for han har selvtillit: Hvis det skal være champagne i Amerika så skal det være hans.
Han blir kalt en karismatisk dandy, han gjør seg meget godt i pressen og får stor oppmerksomhet, «Champagne-Charlie» blir et ikon for Frankrike og champagne i det nye landet.
Han returnerer til Europa med stor suksess og begynner den samme misjoneringen her, det går ikke lenge før Heidsieck champagnen er representert i de fleste land især hos kongehusene.
Så var det bare å fortsette å lage kvalitetschampagne da!

Disse vinene har jeg blitt glad i:

Charles Heidsieck Rosé Réserve: Fruktig og fin nese med røde bær, hvit steinfrukt, røde frukter, florale toner og et lett krydderpreg. Den er bærpreget og frisk også på smak, godt skum, tørr og ganske lang utgang. En smakfull og fin NV Rosè, mye vin for pengene. Fin til spekemat, røkelaks og lyst kjøtt.

Charles Heidsieck Brut Réserve: Vinen har en intens og kompleks aroma av epler, brioche, solmoden frukt, litt tørket frukt og nøtter. Den har en flott dybde med friskhet og kremet utvikling i harmoni med elegante bobler og en sjarmerende sødme. Velbalansert smak som sitter lenge i munnen. Meget godt kjøp. Versatil, til alt fra aperitiff til tapas, sjømat, sushi og lyst kjøtt.

Så til de spennende nyhetene…

Heidsieck slipper den første Champagnen i en serie, en meget eksklusiv linje viner i et sterkt begrenset antall. Her har de lagret ulike crus, enkelte opp mot 25 år i kjelleren, før blending. Nesten 80% av vinen er Reserve vin (andre årganger) mens resten er 2016.

Importøren av Champagne Charles Heidsieck har fått allokering på 90 flasker, disse kommer i butikk 1 desember, nettbutikk 2 desember.

Dette er en vin med 52% Pinot Noir og 48% Chardonnay, dosage 7 gram per liter. Prisen vil ligge på 4990,-. Jeg har personlig ikke smakt den, men hvis man skal dømme på de andre Champagnene til vinhuset er det nok en løp og kjøp vin, regner med at den er kompleks ut av en annen verden!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..