Digitalsmaking: NY State of wine: Water.

Jeg har vært på digitalsmaking med New York Wines igjen, denne gangen en tredelt serie med fokus på elementer. Episode 2 handlet om Water, som jeg skal dele med dere nå! (Les om nr. 1 her)

Denne gangen var det disse vinekspertene som holdt en interessant samtale om de ekstreme vinene i New York:

Jamie Goodie som moderator sammen med:

Hosmer og Hermann J.Wiemer besøkte jeg i fjor høst! Her får jeg grundig innføring av Cameron, vinmaker Julia til høyre!

Hosmer ligger ved innsjøen Cayuga, nærmere bestemt på vestsiden. Det ble etablert i 1985,men druer har vært kultivert her siden siden 1972. De har ca. 28 hektar vinmark som de både lager vin av selv, og selger til andre. De jobber bærekraftig og så naturlig som de kan: vinene er som barn forteller Cameron når jeg møter han i 2022, de må få utvikle seg selv mens foreldrene dytter og hjelper til litt der det trengs.

Hosmer Chardonnay 2021: Fruktig nese med epler, sitrus, mineraler og florale hint. Den er frisk og fruktig på smak, rund, god syre, sitter tørt og lenge. En meget god Chardonnay!

Cabernet Franc 2021: Bærpreget nese, mørke bær, bringebær, blåbær, florale hint, urter, krydder. Den er fruktig og tørr på smak, fin struktur, tørr og lang utgang. En fint balansert og behagelig Cab Franc, fint strukturert.

Under er Oskar Bynke, han åpnet noen gamle og flotte Rieslinger til oss etter middag…

Hermann J. Wiemer Vineyard ble etablert i 1979 og er regnet som en av de andre pionerene i Finger Lakes. Hermann emigrerte fra Bernkastel i Mosel (ikke langt unna Dr. Loosen osv.) i Tyskland på 60-tallet, med en solid bakgrunn innen vin i ryggen. Faktisk syns Hermann at stedet han fant i Finger Lakes minnet om Moseldalen når det kommer til klima… De gjør det meste for hånd og bruker low-intervention metoder.
Vinhuset har de siste 10 årene fått meget positivt omtale både i USA og internasjonalt for vinene sine.

HJW Riesling Bio 2018: Lett petro, eple, sitrus, krydder. Den er lett utviklet på smak, fin syre, fruktig og rund, lett mineralsk ettersmak. Smakfull og god vin.

Riesling Late Harvest 2021: Fruktig og floral nese, eple, sitrus, lett krydder og honning. Den er fruktig og sødmefull på smak, fyldig, rund, godt balanserende syre ut i en lang ettersmak. deilig Late Harvest.

McCall Wines har produsert vin siden 2007 og er et familiedrevet vinhus som driver bærekraftig produksjon. De har den største Pinot Noir vinmarken på Long Island, og driver i tillegg en kvegfarm!

Pinot Noir Reserve 2014: Mørke frukter og bær, bringebær, urter, krydder, fat og lær. Den er fruktig på smak, fint utviklet, god syre, tørr og lang utgang med gode tanniner. Litt moden stil, men fin struktur.

Ben`s Blend 2014: Avdempet aroma, mørke bær, urter, paprika, hint av florale toner og fat. Den er fruktig og rund på smak, god syre og struktur, fine tanniner i en lang ettersmak. Flott utviklet og god vin, bra balanse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..