Digitalsmaking: Musserende vin fra La Colture

I dag skal vi se på en fin digitalsmaking jeg var på med et vinhus fra Santo Stefano di Valdobbiadene i Treviso, Le Colture er eid av den kjente Ruggeri familien og produserer flotte proseccoer!

Bakgrunn
Det var i 1983 at Cesaro Ruggeri startet vinhuset sammen med kona Biancarosa, som i dag drives sammen med barna Silvia, Alberto og Veronica Ruggeri, kjellermester er Silvias mann Cristian Agostinetto. Familien har forøvrig dyrket druer her siden 1500-tallet. De har 45 hektar tradisjonelle vinmarker som de skaper kvalitetsviner fra med et sterkt teamwork, her kombineres tradisjon med moderne utstyr. «Le Colture» betyr avling og er et symbol på familiens dedikasjon til terroir og landskapet de gror druer på. Vinmarkene ligger mellom Conegliano og Valdobbiadene, og alt arbeidet gjøres for hånd. Per nå produserer de ca. 800.000 flasker i året.
De har også AirBnB med en flott villa med 8 rom man kan leie.

Digitalsmaking
Det er Veronica Ruggeri som representerer vinhuset på denne smakingen, hun er ansvarlig for turismen på gården, samt smakingene. Hun forteller at hun liker å fokusere på terroiret når det kommer til vinene deres, da dette er et relativt nytt og interessant område for folk å lære seg om. Da moren hennes vokste opp var det ikke særlig agrikultur her i det hele tatt, det bestod kun av noen små hus og noen kyr og geiter. Det var ikke før på 80-tallet at det begynte å poppe opp noen små vinhus og vinmarker, da begynte også Cesaro å kjøpe opp litt vinmarker (de hadde noe drueproduksjon før også, men flasket ikke vin av druene). Han valgte en sakte approach og kjøpte opp de beste områdene, altså kvalitet over kvantitet. Etter hvert fikk han råd til å kjøpe kjeller og utstyr til produksjon, og kan i dag være stolt over produksjonen de har. En av grunnene til at de gjør alt for hånd er fordi vinmarkene er så bratte, gode ift. terroir, men harde å arbeide.

Prosecco Doc Rosé Brut Spumante Millesimato
85 % Glera – 15 % Pinot Nero, 11.5% alkohol, 8 gram restsukker.
Røde og mørke bær, florale toner, urter og hint av brød. Den er fruktig og rund på smak, godt balansert, god syre ganske lang utgang som sitter godt. En flott rosa musserende, matvennlig og godt balansert.

Valdobbiadene DOCG Superiore di Cartizze
100% Glera, 11% alkohol, 23 gram restsukker.
Fruktig nese med eple, pære, florale toner, røde bær og urter. På smak er den overraskende sødmebalansert, fruktig med god syre, rund og god utgang. Holder sine 23 gram restsukker meget godt, balansert og flott!

Valdobbiadene DOCG Spumante Brut Fagher
100% Glera, 11.5% alkohol, 9 gram restsukker.
Den er fruktig og innbydende på nesen, florale toner, sitrus og kjeks. På smak er den fruktig og rund, klassisk og godt balansert, sitter godt. En typeriktig og fin prosecco, godt balansert.

Valdobbiadene D.O.C.G. Spumante Brut Rive di Santo Stefano
100% Glera, 11.5% alkohol, 7 gram restsukker. Elegant og frisk nese med epler, sitrus, urter, brød og mineraler. Den er frisk på smak, følger nesen med et elegant preg, god syre og balanse ut i en fint strukturert ettersmak. En meget flott prosecco, elegant!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..