Januarkos med Zenato.

Annonselenke

Vi ser på disse fra Zenato!

Bardolino DOC 
Lenge kjent som et kvalitetsområde for lette, friske og fruktige viner, som fikk egen DOC allerede i 1968. Dessverre led både kvaliteten og områdets rykte lenge som følge av både overproduksjon og et mislykket forsøk på å endre stilen til 80-tallets ideal om fyldigere viner. Utviklingen har heldigvis snudd, nå lager vinbøndene heller vin av høy kvalitet som reflekterer terroiret og områdets særegenhet. Omtrent 2,64 ha er beplantet med vinstokker, og det produseres rundt 190 000 hl vin hvert år. I 2020 ble tre nye underområder etablert som en del av Bardolino DOC, La Rocca, Montebaldo og Sommacampagna  alle for rødvin, eller Rosso. Corvina er den viktigste druen, sammen med Rondinella og Molinara  alle er lokale druetyper som dyrkes nesten bare i Veneto. I Bardolino brukes disse druene også til å produsere Chiaretto, en frisk, mineralsk rosévin; Novello; en ung vin basert påkarbonmaserasjon; og Chiaretto Spumante; rosa bobler med varierende sødme.  

Zenato Bardolino: lett og frisk nese med røde og mørke bær, lette florale toner og hint av urter. Den er saftig og frisk på smak, fersk frukt, god syre, sitter godt. En saftig og matvennlig vin.
Visste du at…
Bag-in-Box er en av emballasjetypene med lavest CO2-utslipp? I 2020 ble 44% av Vinmonopolets volum solgt som BIB under 4 liter, og denne andelen av salget tilsvarte bare 6,9% av C02 avtrykket knyttet til emballasje på Vinmonopolet. Zenato Bardolino kommer i lettvekt-glassflaske på 390 gram, med skrukork.  
Zenato Cresasso 2015 er en ren Corvina som har  fått to år på fat og ett år på flaske før salg. Den har en rik aroma av røde og mørke bær, skogsbær, plommer, kirsebær og tobakk. Den er fruktig og rund på smak, godt balansert og integrert alkohol, lang og elegant utgang med fine tanniner. En utrolig fin og terroirdrevet vin.
Zenato Lugana Santa Cristina er produsert på Trebbiano. Frisk nese med et fint preg av eple, sitrus, gule frukter og et mineralsk hint. Den er fruktig og rik på smak, god syre, tørr og lang utgang med et bittert hint. En smakfull og fruktig vin, ett gram eller to for mye sukker, men ellers mye vin for pengene.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..