Nyheter!

Annonselenke

Vi ser på nyheter!

Vi begynner i Sør-Afrika med Garajeest Jim Semillon 2020!

«The Garajeest» er et en kvinnes prosjekt av – Callan Williams – en ekte garasjeprodusent fra Zimbabwe, som endte en lovende karriere som ballet danser, og satset 100% på vin for 10 år siden. Siden da har Callan på ekte garasjevis leid seg inn hos ulike produsenter i Sør-Afrika, og kjøpt druer, lånt utstyr og laget sin egen helt unike stil. Vi snakker små volum og ekte horeca-viner. Helt unike i utrykk.
Callan har to viner en hvit; Semillon og en Cabernet Franc – begge fra Paarl. Vinene har mottatt topp omtale internasjonalt – hennes 2020 Semillon kalt «Jim» fikk 93 poeng av Tim Atkins.

Innbydende og rik nese med epler, sitrus, hvit steinfrukt og fat. Den er fruktig, kompleks og konsentrert, fin fylde, lang og tørr utgang. En rik og meget flott Semillon, godt kjøp.

François Villard Crozes-Hermitage Cour de Récré Blanc 2021 kommer fra Frankrike. François Villard jobbet i restaurantbransjen frem til 1985. Så jobbet han som kokk på et sykehus i 3 år. Deretter ønsket han å bli sommelier, men mente at det var enklere å bli vinbonde. François er selvlært vinmaker og kommer ikke fra en familie med lange vintradisjoner. Faren dyrket korn, og likte ikke engang vin. Han plantet sine første stokker i 1989 og leide samtidig noen vinmarker. Vineriet stod klart i 1997. I dag produserer Villard ca. 250.000 flasker fordelt på 25 cuveer, og eier ca. 30 ha fordelt på Vin de France, Saint Peray, Saint-Joseph, Condrieu, Côte-Rôtie, Croze-Hermitage og Cornas.
Kompleks og innbydende nese med modne epler, gule frukter, sitrus, urter og krydder. Den er fruktig og fyldig på smak, fin syre og en sjarmerende fedme, lang og lett mineralsk ettersmak. En flott hvit Rhône, rik og smakfull.

Salmàgina Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2021 er fra Italia. Azienda Agricola Zaccagnini ble gunnlagt i 1973 av Mario Zaccagnini. På 90-tallet så startet hans datter, Rosella og mannen hennes Franco vingården Zaccagnini Rosella. Zaccagnini Rosella Winery ligger i nærheten av Staffolo, en rolig by i Marche-regionen, i den østlige delen av Italia.
Den er frisk og fruktig på nesen, eple, sitrus, hint av nøtter og urter. Den er fruktig og fyldig på smak, fin konsentrasjon, god syre, tørr og lang utgang. En god og smakfull vin fra Marche.
Landmann Freiburger Steinmauer Chardonnay Trocken 2020 er en tysk Chardonnay! Weingut Landmann er i dag en familiebedrift som drives av Jürgen Landmann i Baden. Han tok over driften i 1995, og har siden 2013 satset 100% på kvalitet – noe de har fått til. Men familien har røtter i vinproduksjon tilbake til 1730 i området rundt Freiburg. Klimaet i Baden egner seg svært godt til «Burgund» druer som; Pinot Noir, Blanc & Gris (Grauburgunder). Alle vinene har en under liggende mineralitet som kommer av jordsmonnet som er rikt på kalk- & skallholdig «løss» jord. Og gamle vinstokker.
Frisk og fruktig nese med modent eple, sitrus, mineralske og floralske hint. Den er fruktig også på smak, rund med fin syre, fyldig, tørr og lang utgang med fin struktur. En flott tysk Chardonnay, god pris.

Lieu Dit Cabernet Franc 2021 er Amerikansk! «Purity, elegance and balance.»Navnet på dette vinprosjektet avslører skapernes entusiasme for fransk kvalitetsvin. Justin Willett var allerede en anerkjent stjerne innen viner i burgunderstil fra Santa Barbara County, både med Tyler Winery, og senere Racines Wine. Lieu Dit Winery er et Loire-prosjekt i Santa Barbara County. Justin Willett og Eric Railsback etablerte Lieu Dit Winery i 2011, etter å ha reist på mange vinturer til Loire og smakt seg gjennom utallige viner. De lager viner med fullt fokus på druer og kjølig vinstil fra Loire. Det marine jordsmonnet og de ulike mikroklimaene i de utvalgte vinmarkene i Santa Ynez Valley, gir ideelle forhold for druer med opprinnelse fra Loire. Sammen lager de klokkeklare viner med eleganse, balanse og terroirpreg.

Fruktig og innbydende nese skogsbær, solbær, florale toner, urter hint av fat. På smak er er den konsentrert og fyldig, kompleks, fin syre, lang, tørr og konsentrert ettersmak. En utrolig vellykket Cab Franc, flott!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..