To spanske nyheter!

Annonselenke

Vi ser på Viña Real Reserva 2016 og Casa Gran del Siurana GR-174 2021!

Førstnevnte kommer fra CVNE.
Compania del Norte spana (CVN), ble etablert i landsbyen aro i Rioja Alta i 1879. Produsenten er en av de aller første som startet opp i Rioja, i tiden etter Phylloxera rammet Bordeaux hardt og de trengte erstatningsvin.
Valget falt på Rioja, og den gang var det viktig ligge nær jernbanen. Derfor er CVN en av de 4 store velrennomerte hus som ligger i Haro. Deres hovedbrand er Cune, men de har også andre kjente brands som Vina Real, Monopole og Rioja Premium Bench mark merkene Imperial og Contino. CVNE regnes som en av Spanias og verdens aller beste vinprodusenter, med toppscore mengder av verdens største internasjonale tidsskrifter. Imperial Gran Reserva ble som første spanske vin som vant verdens største vinkåring Wine Spectators årlige Wine of the year.

VInen er produsert på Tempranillo (Tinto del Pais) 90%, Graciano (Bovale) 4%, Grenache 3% og Mazuelo 3%.

Viña Real Reserva 2016: Vinen har en innbydende nese med mørke bær, lett krydder, urter og fat. På smak er den fyldig, godt balansert, tørr og lang ettersmak. En fin Rioja som tåler mange år i kjelleren, drikkes også godt nå.

Casa Gran del Siurana er et vinhus i Priorat i Catalonia. I utkanten av byen Bellmunt del Priorat, ved bredden av elven Siurana, ligger våningshuset populært kjent som Casa Gran. En bygning med tre hundre års historie der de karthusiske munkene i klosteret Scala Dei en gang bodde, klosterordenen som introduserte vindyrking til regionen allerede på 1100­tallet. Eiendommene som omgir Casa Gran og som var vitne til de karthusianske munkenes strenge løfte om stillhet, er der en del av vinrankene våre vokser i dag. Casa Gran del Siurana­prosjektet startet i 2000 med det klare målet om å lage viner helt fra begynnelsen av prosessen: velge ut gårdene med mest potensial, velge de mest passende plantene og dyrke dem nøye etterpå. Nøye på å kontrollere tidspunktet for innhøsting, produksjonsmåte og aldring.

Casa Gran del Siurana GR-174 2021 er produsert på Cabernet Sauvignon 40%, Carignan 35% og Garnacha 25%. Den har en fruktig nese med mørke bær, skogsbær, krydder, urter og mineralske hint. På smak er den konsentrert, rik på smak med god syre, lange tanniner i en utgang som sitter godt. Integrert alkohol. En godt balansert og god Priorat, meget godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..