To påske BiB`s!

Annonselenke

Vi begynner med Ken Forrester Pinotage! Det Sør-Afrikanske vinhuset er relativt nytt i Norge men det har derimot en lang historie i opprinnelseslandet.
Den originale vingården ble grunnlagt så tidlig som 10 år etter Stellenbosh og kan i dag fremvise prisvinnende viner. Jeg besøkte vinhuset så sent som for tre uker siden!

Vinen er produsert på 100% Pinotage, er fermentert med Champagegjær og har 13.5% alkohol. Den er i tillegg rykende fersk, den ble tappet kun for noen få uker siden i starten av måneden.
(Det er også samme vin som på flasken, i tilfelle du vil prøvesmake en før du kjøper 3l.)

Vinen har en ung og frisk aroma, deilige bærtoner med solbær, kirsebær, plommer og jordbær, florale toner og krydder. Den er saftig og bløt på smak, har godt integrerte tanniner, god syre og en veldig fin, ung fruktighet. En lang og krydret ettersmak gir den en god balanse. Meget godt kjøp. Drikk til tapas, lette kjøttretter og ost.

Vi ser så på Dom. des Tourelles Bekaa Valley Red! Libanon har også blitt et klassisk område for såkalte lammeviner, denne vinen er produsert på Cabernet Sauvigon 16%, Syrah 23%, Carignan 13%, Cinsault 48%, 13.5% alkohol.
Domaine des Tourelles ble etablert i 1868 og er Libanons eldste vinhus som fremdeles er i drift. Vinmarkene dyrkes etter økologiske prinsipper og befinner seg 1.050 meter over havet, i Bekaa-dalen. Store temperaturforskjeller mellom dag og natt bidrar til at vinene blir både livlige og elegante samtidig som de får solid dybde og struktur. Vinmaker Faouzi Issa, som tok over etter sin far i 2008, har tidligere jobbet i kjelleren til legendariske Château Margaux i Bordeaux.

Spennende nese med mørke bær og røde frukter, lett krydder, florale hint, jordsmonn og mineraler. Den er fruktig og rund, tørr med god syre, fine tanniner i en utgang som sitter godt. En fin allrounder til kjøtt, meget godt BiB-kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..