Tre fra Fratelli!

Annonselenker

Vi ser på tre fra Fratelli!

Om produsenten.
Giacosa Fratelli er nok et kjent navn for mange, både navnet og logoen har vært sett i Norge i en årrekke. På 1990-tallet begynte de å kjøpe opp parseller i berømte Barolo vinmarker som Bussia og Mandorloog senere i Basarin vinmarken i Neive. I tillegg kjøpte de noen hektar plantet med Dolcetto og Barbera i Madonna Como.
I dag eier de ca. 50 hektar medvinstokker.Firmaet drives i dag av 5. generasjonens Maurizio Giacosa og hans fetter Paolo. Drømmen om å lage vin fra barndommens åser i Langhe er i dag blitt til en visjon med et grønt fokus. Vinmarksarbeidet er bærekraftig, basert på fornybare ressurser og med minst mulig påvirkning på naturen. I kjelleren kombineres en dyp forståelse av tradisjonen med moderne og innovativ teknologi. Slik kan Giacosa både lage viner fra flere av de beste vinmarkene i Barolo og Barbaresco og skape moderne viner av typiske druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto.

Giacosa Fratelli Piemonte Barbera: Vinen har en frisk og fruktig nese med røde og mørke bær, lett preg av jordsmonn og krydder. Den er saftig med rund, god syre, fin struktur med lette tanniner, sitter godt. Et godt BiB-kjøp som er veldig versatil i matveien!

 

Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussie 2021: Klassisk og fin nese med mørke bær, urter, lett krydder og jordsmonn. Den er fruktig og rund på smak, god syre og generelt godt balansert, sitter godt og tørt med en fin struktur. En smakfull og konsentrert Barbera!

Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2016 er Ung og fruktig på nesen, mørke bær, røde frukter, jordsmonn, hint av fat. Den er fruktig med fin fylde, god syre, flotte tanniner i en lang og strukturert ettersmak. En meget fin Barolo, drikkes godt nå tåler mange år i kjelleren.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..