Carpineto Vino Nobile di Montepulciano Riserva 1996

For noen uker siden bestilte jeg Carpineto Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2007 på vinmonopolet, jeg ble litt overrasket da årgangen viste seg å være 1996 da jeg fikk flasken men syns det var utrolig moro å få smake en så gammel årgang til 300 kroner, man kunne også få en liten ide om hvordan 2007`eren blir om 11 år.

img_7543

Carpineto er et vinhus i Toscana startet av ønolog og vinmaker Giovanni Carlo Sacchet and Antonio Mario Zaccheo i 1967.
De startet med fokus på Chianti Classico og da de nådde målet om å få internasjonal oppmerksomhet for den så utvidet de produksjonen til andre områder, blant annet Montepulciano og Vino Nobile.
Her har de 85 hektar vinmark i tillegg til olivenlunder som omkranser de gamle gårdshusene med kjeller som kan dateres tilbake til 1700-tallet hvor vinene blir lagret.
De har også utvidet med et hypermoderne produksjonsområde på gården med solpaneler og ventilert tak av tre.

Vinen er produsert på 70% sangiovese og 30% canaiolo. Lagret 2 år på slavonske fat og 6 måneder på flaske, de har så lagret den enda ett år lenger enn kravet for Riserva.

img_7545

Jeg dekanterer selvfølgelig denne vinen og som vanlig tar jeg en liten smak før den har fått luft. Den er fruktig men noe lukket, støvete og innestengt frukt.
Etter en times tid i karaffel har den åpnet seg og kvittet seg med støvet. Den er fruktig, på aroma med solbær, jordbær, lakris og litt treverk.
Saftig på smak, man kjenner at dette er en 21-åring men den har fortsatt mye fin frukt, tørr, mørke bær, krydder og litt preg av gammel kiste. Lang og fin ettersmak.

Hvis jeg skal sammenligne den med den 20-år gamle baroloen jeg drakk uken før vil jeg si at denne holdt seg bedre utover kvelden, hvor baroloen «døde» litt så holdt denne på frukten til karaffelen var tom.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..