Fredagscocktail: Gull i munn.

Denne cocktailen fant jeg på DN.no, og måtte bare prøve (det bør du også), her er Gull i munn:

 • 2 cl Aperol
 • 4 cl bourbon
 • 1 cl Lagavulin 16 Years Old (eller annen røkt skotsk whisky)
 • 3 cl kaffe
 • 3 cl sitronsaft
 • 2 c lagavesirup
 • 3 dæsjer sjokoladebitter (kan sløyfes)
 • 4 cl tonic
 • appelsinskall til pynt

Ha bourbon, Aperol, kaffe, sitron, agavesirup og sjokoladebitter i en shaker og rist godt.Spray et tumblerglass med Lagavulin. Dobbeltsil over i glasset og hell tonic på toppen, før du rører forsiktig.Du kan kaldbrygge kaffen, men vanlig nedkjølt filterkaffe går også bra. Du kan til nød bruke espresso, men da blir cocktailen vesentlig sterkere. I så fall bør du halvere mengden.
(Fra artikkelen.)

 

 

En kommentar om “Fredagscocktail: Gull i munn.

 1. […] Maker’s Mark Kentucky Straight Bourbon Whisky: Den har en spennende og kompleks nese, tørket frukt, kokos, vanilje, karamell og fat. På smak er den rund og smakfull, bløt og godt balansert, sitter godt og varmt. En veldig god bourbon, godt kjøp. (Future is female lages med bourbon) Maker’s Mark 46: Den har en elegant og kompleks nese, fruktig med tørket frukt, delikat fatpreg med vanilje. Den er smakfull, kompleks, fruktig og bløt, lang og varm utgang med elegant fatpreg. En utrolig bra bourbon, skikkelig kosedrikk. Denne utkonkurrerer lett cognac og annen lignende brennevin i samme prisklasse. (En litt mer avansert men spennende bourbon-cocktail) […]

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..