Sommelier off duty, årets julegave og en liten godbit som ble glemt.

I julen koblet jeg skikkelig av, vi fikk til en super balanse av hjemmekos med viner fra kjelleren, to musserende brunsjer, bøker og kryssord, langrennsformiddag med familien, noen turer på treningssenteret, quizkveld med venner, pokeraften med andre venner, deilige måltider både i heimen og hos andre.

Jeg brukte dog noen (for mange) timer på tilbudslista, og det irriterer meg fortsatt at jeg ikke droppet de som drev med tullepriser med en gang, man har ikke lyst til å kaste bort tida akkurat i romjula når alternativet er å være sammen med familien og kose seg. Men man lærer!

En av julegavene jeg fikk av mannen i år var 6 flasker Musar 2012! Og da han hørte at jeg «oiet» og «wowet» av den siste 2010-årgangen (magnum) på det lokale vinmonopolet til sjefen der, tok han jammen med den også… Regner med at dere vil ha smaksnotater på 2012? Det kommer.

I år har jeg mange spennende planer, jeg skal på Anteprime i Italia som i fjor, men rett fra Firenze flyr jeg videre til Tyskland hvor jeg skal være dommer i Mundus Vini for første gang, det blir megaspennende! Det blir nok også en liten tur til Sveits, samt noen uker hvor jeg kombinerer jobbing og ferie i et land jeg ikke har besøkt før, nemlig USA! Tyskland står vel også på planen minst en gang. Og kanskje Frankrike.
Uansett, følg meg på instagram for å se mer av hverdag, reising osv. @Sommtraveller heter jeg der.

Denne lille kula fikk jeg en av de siste dagene før jul, men dessverre kom den ikke ut i tide…

Szigeti Brut Sekt pleier å pynte seg til både jul og påske, så det er nok ikke lenge før den dukker opp i gul drakt om den er like tidlig ute som påskemarsipanen.
Vinen holder kortene tett til brystet de første 5-10 minuttene før den åpner seg. Når aromaen kommer kjenner man masse frukt og vårlige blomster, en innbydende og balansert duft. Smaken er også velbalansert, halvtørr, fruktig og medium syre med preg av hvite blomster.
Super størrelse om man ønsker seg kun ett glass, eller ha med seg bobler i veskestørrelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..