Il Leccio 2017

Il Leccio 2017 er også en nyhet fra mars, en liten perle av en rødvin.

Om produsenten.
Campo dei Lecci er en familieeid produsent i Bolgheri og produserer IGT- og DOC-viner av meget høy kvalitet fra druer som er dyrket kun i egne vinmarker. Prosjektet startet på 2000-tallet og kvaliteten har økt år etter år etter hvert som vinstokkene blir eldre, noe som medfører viner med større konsentrasjon og dybde. Campo dei Lecci er innovativ vingård som karakteriserer Bolgheri som en av de mest dynamiske og spennende vinregionene i Italia, og IGT-vinen Il Leccio er en fantastisk representant for dette.

Om vinen.
Det er brukt fire forskjellige kloner av Syrah-druen (40%), 30% Merlot og 30% Cabernet Sauvignon. Jordsmonnet er leirete og sandholdig med høy konsentrasjon av magnesium og jern. Den har ligget 8 måneder på fat og har 14% alkohol.

Vinen har en aroma av mørke bær, kirsebær, plommer, et lett fatpreg, krydder. Vinen er intens og rik på smak, fruktig, tørt krydderpreg i en lang og ganske strukturert utgang. En spennende kraftbombe. Prøv til kraftige kjøttretter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..