Travaglini Giancarlo Cinzia Rosso

Travaglini Giancarlo Cinzia Rosso var en spennende mainyhet syns jeg, har smakt noe fra vinhuset før og vært fornøyd med, så det var artig å smake Cinzia!

Om produsenten.
Travaglini er den største eier av vinmark i Gattinara med sine 44 hektar plantet med nebbiolo (spanna). Eiendommen ble etablert av Clemente Travaglini i 1920 og drives i dag av Cinzia Travaglini og hennes mann Massimo Collauto som også er husets vinmaker.
Travaglinis Gattinara ser kun brukte botti, mens husets Riserva og Tre Vigne får kort tid på barriues før de modnes videre i botti av slavonsk eik.
Gattinara er å anse som Alto Piemontes mest kjente appellasjon og er i dag DOCG for rødvin bestående av minst 90 prosent Nebbiolo (ofte 100 prosent).
Historien forteller at Gattinara i tidligere tider var en foretrukket vin ved Europas hoff. Det begynte med at den lokale kardinal Mercurino Arborio, som ble en viktig rådgiver for kong Charles V, tok med seg vinen på sine reiser i Europa.
Vinen beholdt sin posisjon frem til begynnelsen av 1900­-tallet. I dag er det kun drøye 100 hektar med vinmark igjen i Gattinara.

Om vinen.
Vinen er produsert på 95% Nebbiolo og 5% Vespolina, ligget 12-18 måneder på ståltank, 13% alkohol.

Vinen har en innbydende nese med mørke bær, kirsebær, krydder, urter, lett preg av jordsmonn. Den er tørr med god syre og struktur, et fint krydderpreg, fast og lang utgang. Denne smakte skikkelig Piemonte, flott kjøttvin til en meget god pris!

Produktet er tilsendt

2 kommentarer om “Travaglini Giancarlo Cinzia Rosso

 1. Hei MonaDu verden så arbeidssom du er med vinomtaler, det er imponerende!Jeg satt pris på mange omtaler og spesielt omtalen av den nye vinen fra Travaglini. Takk for tips! Liste over rabatterte viner er også flott å få.Har du vurdert å bruke poeng og eller stjerner ved dine vinanmeldelser? Jeg synes det ville være en fordel.Jeg regner med at du leser Vinforum, og da har du sikkert lest Knut Sogners artikkel om poenggiving og de mest brukte skalaene, i Vinforum nr. 1  2020, s.21.Artikkelen er uansett veldig interessant og om du ikke har lest den kan jeg sende den til deg.Jeg ringer deg en dag så kan vi ta en prat om vinbilder, og vin mm..Beste hilsenKjellkjell@vinfoto.noMobil 90088520Sendt fra min Samsung Galaxy-smarttelefon.

  Liker

  1. Takk for det! Har du smakt den? Hvis ikke håper jeg den faller i smak!
   Jeg bruker poeng i Vin&Brennevin på messer som Anteprime når mange viner anmeldes likt.
   Ellers så er jeg ikke så glad i poeng og terningkast, men vurderer det i fremtiden hvis jeg skal forandre litt på formatet.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..