Bolney Estate Pinot Noir 2018

En av tingene som er så interessant med å jobbe med vin er at det alltid er noe nytt å smake, for eksempel Pinot Noir fra England! Jeg har smakt Bolney Estate Pinot Noir 2018!

Om vinen.
Bolney Wine Estate ligger på en høyde i nærheten av South Downs i Sussex, ikke langt unna syd-kysten av England.
Godt skjermet for vind fra syd, ligger gjennomsnittstemperaturen i vekstsesongen mellom 12-15° C, men dagtemperaturen kan fort komme opp i 20-25 C.
Vinhuset ble etablert i 1972, da med kun 3 ha. I dag har eiendommen vokst betraktelig og teller hele 39 ha, fordelt på 5 vinmarker. Vinstokkenes alder varierer fra 2 – 12 år (2018).
Både rød-, hvit- og musserende vin produseres og mange priser har blitt vunnet, både nasjonalt og internasjonalt. Ved hjelp av tilskudd fra DEFRA i 2005 fremstår vingården i dag som topp moderne.
Dagens eier og vinmaker, Samantha Linter, tok over i 1990.
Bolney tror på kvalitet – fra vinmark til vingård er arbeidet utført for hånd av et lidenskapelig team. Målet er enkelt: produsere den best mulige kvalitet på en økonomisk, levedyktig og bærekraftig måte.

Om vinen.
Druene (Pinot Noir) kommer fra Foxhole vinmarkene, den har kun ligget på ståltank, har 12% alkohol og under 1 gram sukker per liter.

Vinen har en kompleks nese med røde og mørke bær, bringebær, urter, litt grillet paprika, jordlige toner og florale hint. Den er lett og ledig på smak, et saftig og fint bærpreg, god syre og struktur, lang og slank utgang. Meget elegant Cold-Climate Pinot! Jeg får lyst til å smake mer rødvin fra øya!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..