Taylor’s Late Bottled Vintage 2015

I vår slapp Taylor`s en ny årgang av Taylor’s Late Bottled Vintage 2015, og sommeren i Norge er ikke varmere enn at det ikke er godt med et glass portvin på en sen sommerkveld, og plutselig er det høst igjen også. Og da kommer jula som julekvelden på kjerringa. Portvin kan nytes hele året.

Om produsenten.

Taylor, Fladgate & Yeatman – eller Taylor’s som er navnet firmaet er mest kjent som, ble grunnlagt i 1692 og er siden i sammenhengende drift. Taylor’s er fortsatt i privat eie med etterkommerne av grunnleggerne som de viktigste eiere.

Taylor’s har alltid vært et innovativt firma. De var først ute på markedet med hvit portvin allerede i 1934. Late Bottled Vintage ble lansert i 1970. De eier to av de aller beste Quintas (vingårder) i Douro; Quinta da Vargellas og Quinta de Terra Feita. Det er druene fra disse vinmarkene danner ryggraden i Taylor’s elegante portviner.

Om vinen.
Vinen er produsert på følgende druer: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barocca, Tinta Cao, den har ligget 4-6 år på store eikefat, 20% alkohol og i underkant av 99 gram restsukker.
Vinen har et deilig preg av tørket frukt, mørke bær, krydder, mokka og fat. Den er fyldig, fruktig og lett krydret, godt balansert med lette tanniner, lang og deilig utgang. Meget godt kjøp. Deilig til blåmuggost, sjokolade og desserter.
Husk at den lett holder seg 4-6 uker i åpnet flaske, så her kan man fint ha «lørdagsgodis» mange i uker.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..