AIX Rosé 2019

AIX Rosé 2019 er ute i ny årgang, denne franskmannen er en allsidig rakker som er super til sommermaten!

Om produsenten.
Blant oaser av naturlig kildevann, sypresser og gamle steinvillaer ute på landsbygda i AIX-en-Provence, finner vi det 130 år gamle vinhuset Maison Saint AIX. Her lot kunstnere som Cezanne og Van Gogh seg inspirere til sine mest kjente malerier. På den tiden var AIX en trøffelfarm, men ble lagt om til vindyrking tidlig på 1900-tallet.

Om vinen.
Vinen lages dels med saignée metoden og dels ved direkte pressing. Saignée  er den eneste godkjente metoden for rosévin i Europa og består i at druemosten fra blå druer får gjære med skallet en kort periode, fra 2 timer opptil 2 dager, slik at det trekkes ut akkurat nok farge til å gi vinen dens karakteristiske rosa farge. Direkte pressing er samme metode som brukes ved fremstilling av hvitvin, da presses vinen og skallet skilles umiddelbart fra mosten for å unngå at vinen tar farge.
I den klassiske Provence-blenden som består av Grenache, Syrah og Cinsault har Aix også tilsatt ørlite Carignan. Den har 13% alkohol og 3 gram sukker per liter.

Innbydende nese med røde bær, litt sukkertøy, florale toner, hint av urter. Den er fyldig med en god fedme, fin syre, fruktig og lang utgang. Smaksrik og god rosè som går til alt fra grillmat til salater og sjømat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..