Smakskalibrering.

Annonselenker

Å «smakskalibrere seg» kalte min lokale vinmonopolansatt det så fint da jeg sa at jeg skulle hente en flaske Jura og smake, kun fordi det begynner å bli lenge siden sist. Det syns jeg var en god kommentar, og absolutt noe en burde gjøre.

Utstyrt med min nyeste bok The Sommelier’s Atlas of Taste, notatblokk, glass og spytteglass var jeg klar. Boka vil jeg forøvrig anbefale alle, ikke bare de som er utdannet innen vin men de som vil lære mer. Flott for å lære hva de typiske egenskapene til forskjellige vinområder! Det er lurt å notere litt ned når man leser og smaker, da husker hjernen det bedre.

Husk å bruke skikkelig glass, dette hvinvitsglasset fra Spiegelau for eksempel.

Så hva smaker Maire Grand Minéral Côtes du Jura Chardonnay 2018? Den har en innbydende og typeriktig nese, gul frukt, hint av mineraler, sitrus og nøtter. Den er fruktig og frisk på smak, god syre, sitter godt. En lett strukturert og fin Chardonnay, meget godt kjøp og en fin representant for Jura.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..