Digitalsmaking med Ruffino

Annonselenke

Ruffino hadde digitalsmaking i slutten av juni, med Sandro Sartor (Daglig leder) Francesco Sorelli (Direktør for kommunikasjon) og Gabriele Taccomi (Sjefsvinmaker) som stolt viste frem mange av de flotte vinene deres. Vinhuset har alltid vært interessert i innovasjon, fra nye viner for 50 år siden til dagens digitale smaking. Aqua di Venus er også et eksempel på de liker å fornye seg, disse nye vinene skal være smaken av Toskana.

Vin og livet, like uatskillelig som solen og varmen den bringer.- Gabriele Tacconi, vinmaker i Ruffino.

Ordet Ruffino så jeg igjen mange steder da jeg var i Firenze for første gang og det er nettopp dette området vinhuset er fra.
To toskanske søskenbarn, Ilario og Leopoldo Ruffino, bestemte seg nemlig i 1877 for å starte et vinhus i Pontassieve utenfor Firenze.
Chiantien til Ruffino vant gull i Milano i 1881, medalje i Nice i 1884 og gull igjen i Antwerpen i 1885, da var mye gjort i forhold til ryktet både i Italia og internasjonalt. I 1890 kom hertugen av Aosta på inspeksjon hos Ruffino som han hadde hørt så mye om, han ble så imponert at han gjorde Ruffino til den offisielle leverandøren av vin til den italienske kongefamilien, i takknemmelighet lagde Ruffino en linje med viner kalt Riserva Ducale etter Duke of Aosta i 1927.
Etter andre verdenskrig investerte Ruffino i sin første eiendom i Chianti Classico området, Villa di Montemasso, og ble ett av de første store vinhusene til å etablere seg her. Ruffino Chianti har blitt en global ambassadør for toskanske viner, med rykte for gjennomgående kvalitet i vinene sine, år etter år.
De har i senere år fornyet seg med nye viner, miljøvennlig stil og nye visjoner.

Aqua di Venus Bianco: Aromatisk nese, fruktig og floral med gul frukt og mineralske hint. Den er rund og fruktig også på smak, god syrestruktur, lett krydret og mineralsk utgang. En fin hvitvin det er lett å like.

Aqua di Venus Rosato: Frisk og fruktig nese, røde bær, sitrus og krydder. Den er frisk og fruktig på smak, god syre og struktur, varm og lett krydret ettersmak. En sommerlig og fin rosè med en viss karakter.

Santedame Chianti Classico 2018: Mørke bær, jordbær, krydder og urter på nesen. Den er fruktig på smak, lett rustikk preg, jordsmonn  i en tørr utgang. Klassisk og lett Chianti.

Santedame Chianti Classico 2019: Mørke bær, kirsebær, pepper og krydder på nesen.  Den er fruktig og krydret på smak, god syre, tørr og lett strukturert utgang. Noe ung.

Alauda 2016: Innbydende nese med god fruktighet, kirsebær, mørke bær, krydder og fat. Den er fruktig og meget godt balanser på smak, fyldig og med god syre, tørr og lang utgang med et elegant fatpreg. En utrolig flott super-toscaner, strukturert men samtidig silkemyk.

Riserva Ducale Oro Chianti Classico Gran Selezione 2016: Mørke bær, kirsebær, krydder og pepper på nesen. Fruktig smak med god syre, fine tanniner og en lang og god ettersmak. En klasssisk og elegant Chianti GS!

Modus 2017: Spennende nese med mørke bær, kirsebær, plommer, florale toner, urter, krydder og hint av fat. Den er fruktig og konsentrert på smak, god syre og velbalanserte tanniner i en lang utgang. En smakfull og tørr vin, flott!

Romitoriodi Santedame Chianti Classico Gran Selezione 2016: Fruktig nese med mørke bær, kirsebær, lett kompleks, krydder og fat. Den er fruktig og rund på smak, fyldig, god syre og struktur ut i en lang ettersmak. En godt balansert og god vin.

Alt i alt må jeg si at Ruffinos viner er utrolig flotte, klassiske og deilige viner.


2 kommentarer om “Digitalsmaking med Ruffino

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..