Faustino til maten.

I dag skal vi se på to viner som ikke ødelegger lommeboka, men som likevel er supre å servere til lørdagskosen… Eller tirsdagskosen.


Steking av spanske kjøttboller.

Faustino VII på Tempranillo er den yngste og fruktigste av Faustino sine rødviner, og skal nytes ung. Ren rødfarge og med aroma preget av røde bær, blomster og svale urter, innslag av fat. Fruktig og velbalansert smak med røde og mørke bær, hint av fat. Fruktig i munnen med en rund og tørr ettersmak. En typeriktig vin som passer hver gang du ønsker et glass rødvin alene og til lyse kjøttretter. Et fint valg for alle som foretrekker rødviner som ikke har ligget lenge på eikefat.

Lysere rødviner er matvennlige viner, som hører naturlig sammen med nye matvaner vi har adoptert fra latinske land som Spania med tapas, småretter og tilbehør med skinke/oliven/oster/brød. Disse lettere rødvinene kan ha lavere alkohol, er drikkeklare som unge og krever ikke lang lagring. Dette er viner som passer inn i sosiale, uformelle anledninger, i hvert fall i større grad enn de tradisjonelle settingene som «foran peisen» og de klassiske tre-retterne fra det franske kjøkken.
Vinstilen kan også passe i solveggen som terrassevin for alle som foretrekker rødvin eller ønsker et alternativ til rosévin.


Tapas

Cava fra Rioja? Det har man sjelden hørt om. Men så er Faustino en av få produsenter som kan produsere cava i rødvinsområdet Rioja også da. De står for 34% av cavaproduksjonen i Rioja, med 300 000 flasker i året. Faustino Cava Brut Reserva lages på druene Macabeo og Chardonnay fra egne vinmarker i Rioja og til dels Navarra (ca. 15%). Rioja har kjøligere temperaturer enn hovedområdet for cava, Catalunya, og stilen blir frisk med kun 4,5 gram sukker og 11,5 % alkohol.
Dette er en musserende vin med klar og lys strågul farge, myke bobler. Duften har et aromatisk preg av epler, hvit steinfrukt og florale noter med hint av honning. Smaken er fruktig og følger nesen. Behagelig og balansert syre, kremaktig konsistens med lang finish. Godt kjøp.

Velg cava til aperitiff og lyse rødviner til mat. Spanske viner passer i disse tider. Med forfriskende bobler laget på tradisjonell metode og røde viner på Tempranillodruen er du sikret en god aften. Klassikere går aldri av moten og er stas å gjenoppdage. Med sympatiske priser kan du nyte disse vinene med god samvittighet. Dette er mye vin for pengene.

Vinhuset er familieeid og familiedrevet i Rioja og ble grunnlagt i 1861. Faustino var fornavnet til bestefaren til José Miguel Martinez Zabala, som er 4. generasjons eier av Grupo Faustino. Rembrandtportrettet av den nederlandske handelsreisende Nicolaes Van Bambeeck ble benyttet ved lanseringen av Faustino, og er fortsatt i dag å finne på flaskeetikettene som et ikonisk kvalitetsstempel. Originalbildet fra 1641 henger på Koninkijk museum i Brussel. Rembrandt var en stor vinelsker, sies det!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..