Legendarisk Chablisprodusent og 4 av hans viner.

Vi ser nærmere på denne produsenten som faktisk eier den største eiendommen i Burgund, samt fire av hans fantastiske viner fra Chablis.


(Jean-Paul og Jean Durup)

«Det har alltid vært en Durup som har produsert druer i Chablis» sies det. Og det stemmer at Durupfamilien har produsert druer i hundrevis av år, i generasjon etter generasjon fra 1500-tallet. Jean Durup tok over vinmarken Chateau de Maligny av faren sin i 1968, 2 hektar. Den samme vinmarken som også bestefaren Paul Gally hadde produsert druer fra. Jean har brukt enormt mye tid på å replante og restaurere gamle vinmarker som har stått brakk siden andre verdenskrig, og mange i de bratteste bakkene i Chablis. Faktisk var vinmarkene så vanskelige å ha med å gjøre at folk kalte han en tulling, men dagens resultat taler for seg selv… Nå har sønnen Jean-Paul jobbet med faren i familiebedriften i over 15 år, og  har over 200 hektar og produserer 1 200 000 flasker i året! Frem til 2016 lagde de kun Chablis, hele 13 ulike, men da kjøpte de også inn noen hektar ekstra så de kunne lage Crèmant også.

På laget har de med den talentfulle ønologen Romain Menissier. og fokuset og stilen til vinhuset er rene terroirdrevne viner uten bruk av fat, alle går gjennom malo og produsert med den aller nyeste teknikken. For mer informasjon om vinhuset og vinene ta gjerne kontakt med de.

Chateau De Maligny Petit Chablis 2018
Vinhuset har 30 hektar vinmark i Petit Chablis og vinplantene er ca. 30 år gamle. Årgangen, 2018, er en fin årgang med generelt godt balanserte viner. 12.5% alkohol. Ung og fruktig nese, epler, sitrus, florale hint, mineraler. Den er rund og syrefrisk, fruktig, sitter godt og smakfullt i en lang ettersmak. En utrolig flott Petit Chablis, meget godt balansert og rik på smak.

Chateau De Maligny Chablis Vieilles Vignes 2020 
Dette er en Vieilles Vignes, det betyr at vinmarkene er gamle. Her snakker vi 1906, 1926 og 1943. Om 2020 årgangen sier produsenten at den er super for Chablis, og at de eldre vinmarkene også leverte meget bra i denne årgangen. 12.5% alkohol. Aromatisk og konsentrert nese, epler, sitrus, blomster, våt stein og mineraler. Den er konsentrert og fruktig på smak, rund, fyldig, kompleks, sitter godt og lenge. En utrolig smakfull og flott Chablis.

Chateau De Maligny Premier Cru L`Homme mort 2020
Dette er en av de 8 Cru`ene «La Fourchaume» består av, og denne vinmarken består av ca. 17 hektar. Det litt morbide navnet kommer av at den tidligere lorden av Chateau De Maligny hadde rett til å dømme folk… Også til døden («den døde mannen»). 12.5% alkohol. Konsentrert og kompleks nese, eple, sitrus, mineraler. Kompleks og konsentrert på smak, rund, fyldig, god syre og en lang og konsentrert utgang. En utrolig flott Chablis!

Chateau De Maligny Premier Cru Vau de Vey 2020
Dette er en veldig pittoresk vinmark i Beines, 15 hektar, nyplantet i en vinmark som lenge lå brakk etter Phylloxera. Den er ekstremt bratt, så bratt at ikke en gang hester kan gå der. Her snakker vi 45-50 grader. 12.5% alkohol. Kompleks og mineralsk nese, eple, fortsatt litt ungt og lukket preg i starten. På smak er den konsentrert, syrefrisk, god syre og fylde, sitter meget godt. En ung og lovende 1er Cru, god konsentrasjon.

Fire konsise og flotte viner der altså!

For dere som abonnerer på Premium: gled dere til senere i dag, da deler jeg nemlig mine beste tips på oster til Chablis!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..