Domaine Brusset

I dag skal vi se på et vinhus fra den sørlige delen av Rhône i Frankrike, Domaine Brusset er foreløpig ikke presentert i Norge og er ute etter importør.

Samme dag som krigen tok slutt i 1945 bestemte André Brusset for å begynne å flaske og selge sin egen vin, et noe uvanlig valg i denne regionen i 1945. Vinhuset ble etablert i 1947. Siden da har familiehuset Domaine Brusset vokst til hele 87 hektar vinmark, med fire ulike eiendommer under 4 forskjellige appellasjoner: Cairanne CdR Villages, Côtes du Ventoux, Côtes du Rhone og Gigondas.
Det er i dag barnebarnet Laurent som driver dette vinhuset, han tok nylig over fra faren Daniel. Laurent er en ung og moderne i sin stil,  å jakter enda bedre kvalitet enn de de allerede har. Han tar mindre utbytte i vinmarkene, har investert i nytt og moderne utstyr, samt gjort enkelte grep når det kommer til vinmakingen som for eksempel 100% avstilking på drueklasene, samt null filtrering. Laurent liker også å eksperimentere med ulike gjærstammer på vinene sine.
De lager hvit-, rosè og rødvin av følgende druer: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault and Carignan, Viognier, Roussanne samt Clairette.

(Les gjerne mer om Cairanne her og eventuelt litt mer om Rhône.)

2019 Cairanne Rouge Les Travers (Grenache, Mourvedre, Syrah, Cinsault, 10 måneder med lagring, 70 % i tank, 30 % i 3 til 4 år gamle fat): Røde og mørke bær, bringebær, lett parfymert, florale toner, lett krydder. Den er fruktig og saftig, god syre, tørre tanniner i en lang utgang som sitter godt. En fin Cairanne med flott struktur, tåler noen år i kjelleren.

2019 Gigondas Les Hauts de Montmirail (Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, lagring: 60 % på fat og 40 % i 2 til 4 år gamle « demi-muids »): Kompleks nese, unge bær, skogsbær, lett krydder, hint av vanilje. Den er smakfull, rund, fruktig, god syre og en lang ettersmak med god struktur.

Begge er to gode viner, silkemyke og typeriktige. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..