Réva – et ungt og innovativt prosjekt!

Annonselenke

Réva er et vinhus i Piemonte, nærmere bestemt Monforte d’Alba. Det har ikke en lang historie som går hundre år bak i tid, slott, prinsesser og hva ellers som pleier å være i vingårdshistorier. Men gode viner og dedikasjon – det har de! (Det lå tidligere et vinhus her mellom 1867-2010, men dette ble totalrenovert)
Vinhuset ble etablert i 2011 av Miro Lekes, vinsamler og entusiast, han samlet sammen en gjeng up-and-coming vinmakere i Langhe for et prosjekt basert på kunst, forskning og tradisjon. Resultatet ble Rèva, og med seg på laget har han ønolog Daniele Gaia.
De har 35 hektar land totalt, hvorav 23ha er vinmarker (økologisk sertifiserte), fordelt på 6 ulike territorier i Langhe og Alta Langa: Monforte d’Alba, Novello, Roddino, Barolo, Grinzane og Serralunga d`Alba. Alle fire varianter av Nebbiolo blir produsert (Lampia, Michet, Rose og Picotener), i tillegg til Barbera, Dolcetto og Sauvignon Gris.
De er svært miljøvennlig og har i tillegg til vinproduksjon blant annet bier, hasselnøttproduksjon og kultiverer skoger, alt inspirert av biodynamisk drift. I vinmarkene har de plantet hele 140 forskellige urter… Alt gjøres selvfølgelig for hånd.

I 2020 sto den nye vinkjelleren til Rèva ferdig i Gallinotto, La Morra, de har nå en av de mest moderne og teknologiske vinkjellerne i Piemonte! Toppmoderne utstyr gjør nå at vinhuset kan produsere de aller beste vinene mulig, teknisk sett. Og når man kombinerer det med godt arbeid i vinmarkene så gir det utrolig bra viner. Per nå jobber de med «zero-impact», hvor de vil bruke solpanel og en elv for elektrisitet og vannkilde og herav ikke bruke «kunstig» energi.

Det er vinmakeren Gianluca Colombo som er hovedvinmaker, han beskriver vinproduksjonen deres på følgende vis:

«Our goal is to not be a classic producer, a traditional producer, and not to be a modern producer. We don’t want to follow any flags. We want to create our flags. Thanks to my experience as a consultant winemaker that I did for 10 years, maybe 13 years, I ended up in a position where I learned a lot from a lot of producers. I was able to take the best of that and that has enabled me to learn more. Now, I make my idea of Barolo. I have my idea of how I’m making Barolo. How to work in the vineyards with the Barolo. Our way of thinking is to produce Barolo in a classical way.

It means that the wine must speak about the flavors of the grape variety, and never of the aging that you do. Each vintage will find the Barolo different. We are not making standardized wine, because each vintage is different, we just take the fruits of the vintage and respect them as much as we can. No recipe for winemaking, we have to follow what nature gives us, follow nature when winemaking and not to modify when making.»

Hvis du ønsker deg en vingårdsferie kan Rèva være et godt valg, midt blant vinmarkene finner du en nydelig SPA-resort, med både innendørs og utendørs basseng, SPA, golf og restaurant (med Michelinstjerne..!), i tillegg kan man både overnatte på vanlige hotellrom, suiter eller leiligheter om man ønsker det.

Réva Grey Langhe Bianco 2020 (2018 på VP) er laget på Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris. Sistnevnte drue har både hatt lengre skallkontakt og tid på fat i produksjonen (4 måneder på barrique). Spennende nese med sitrus, gul frukt, urter og mineraler på nesen. På smak er den frisk og lett fruktig, god syre, sitter godt med en fin struktur. En artig hvitvin!
Réva Dolcetto d’Alba 2021 (2020 på VP): Nese med røde og mørke bær, lett krydder og kirsebær. Den er syrefrisk og strukturert på smak, saftig og lang utgang. En bestemt og konsentrert Dolcetto.
Réva Barbera d’Alba Superiore 2020 har fått 12 måneder på fat. Innbydende nese med mørke bær, kirsebær, lett krydder og fat. På smak er den fruktig, rund med god syre, lang og konsentrert utgang med et passende fatpreg. En smakfull og god Barbera.Réva Nebbiolo d’Alba 2020 (2019 på VP) har fått 12 måneder på fat. Fruktig nese med røde og mørke bær og frukter, florale toner, hint av teblader og fat. Den er fruktig med god syre og en fin fylde, fast og lang utgang. En flott Nebbiolo som drikkes godt nå med god lufting, men som tåler en 10-15 i kjelleren.
Réva Barolo 2018 (2015 på VP): Ung og fersk nese med mørke bær, kirsebær, plommer, florale toner, krydder og litt skogbunn og urter. På smak er den syrefrisk, ren og tydelig, ung, ganske rund, lang og strukturert utgang. Ung enda, men allerede en flott vin, la uansett ligge noen år til!

Réva Barolo Ravera med den flotte sorte logoen er produsert i kun 4500 flasker, den hadde en liten renessanse i 2016-årgangen da de begynte å bruke kun druer fra den eldre delen av vinmarken til Barolo Ravera. I tillegg bestemte ønologen Gabriele Adriano at de skulle lagre denne barololen et ekstra år (altså da fire i motsetning til de vanlige tre). Ravera Menzione Geografica Aggiuntiva er et område i Novello hvor de har tre og en halv hektar vinmark som de produserer denne vinen fra og fra 2018-årgangen er vinen sertifisert økologisk.

Réva Barolo Ravera «Black Label» 2017 (2016 på VP): Den har en ung og frisk nese med kirsebær, florale toner, krydder, hint av tobakk og fat. Den er saftig på smak, kompleks, fortsatt veldig ung og noe lukket, lang og strukturert utgang. En lovende vin som er elegant og godt balansert. Tåler minst 20-25 år i kjelleren.

«Réva is much more than a winery, it is an agricultural reality. A «living being» made up of different interdependent bodies that are linked to each other, designed to create a multifaceted and multifunctional rural reality with a circular economy and holistic philosophy.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..