Avezza, norskeid vinhus i Piemonte.

Annonselenke

I jula smakte jeg disse vinene, fra det norskeide vinhuset Avezza i Piemonte.

Vanligvis deler jeg jo litt om vinhuset, men denne gangen holder jeg kortene tett til brystet. Jeg skal nemlig besøke de om et par dager, så etter det skal jeg dele den fulle historien med dere!

Kos dere med disse vinene så lenge.

Avezza Alta Langa dosaggio Zero 2016 er produsert på 90% Pinot Nero og 10% Chardonnay, 0 gram sukker og 12.5% alkohol. Frisk nese med gule epler, sitrus, florale hint og mineraler. Den er syrefrisk på smak, lett utviklet med et fint fruktpreg, sitter godt. En strukturert og god vin.
Avezza Barbera d’Asti 2018 er en Barbera på 14% alkohol. Røde og mørke bær på nesen, kirsebær, urter, krydder. På smak er den fruktig med fin syre, et lett krydderpreg og en lang og lett strukturert ettersmak. Godt balansert Barbera til en god pris.
Avezza Nizza 2017 er en Nizza Barbera på 15% alkohol. Kompleks nese med røde frukter, mørke bær, kirsebær, florale hint, krydder og fat. Fruktig og kompleks også på smak, fyldig, saftig, lang og tørr ettersmak. Integrert alkohol. En smakfull og godt balansert Nizza, meget flott!
Avezza La Commenda Moscato d’Asti 2018 er en perlende dessertvin rodusert på Moscato med 140 gram sukker per liter, 5.5% alkohol. Aromatisk og fruktig nese, florale toner, sitrus og moden hvit steinfrukt. Den er fruktig og sødmefull på smak, fin syre, rund utgang. En fin billig-allrounder. Til jordbær og kremkake.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..